Actualitate

“Serbările Toamnei”, un succes sau un circ?

Bile albe şi bile negre la cea de-a V-a ediţie a Serbărilor Toamnei de la Câmpina. Pentru cele 2,35 de miliarde de lei vechi alocaţi, câmpinenii ar fi vrut mai mult. Sau, poate, altceva.

Atmosfera acestei manifestări ținute la Câmpina weekend-ul trecut a fost una care, dacă ne gândim la actorii, îmbrăcaţi în costume de carnaval, care chiar au încântat publicul prezent, demostrându-şi măiestria talentului în zgomotul tiribombelor, și la cei câțiva artiști care și-au expus lucrările în corturile din parcul de la Milia, poate fi numită drept una de festival, mai ales că a existat și o scenă pe care au urcat și nume bune ale muzicii autohtone. Mihai Boroiu a fost unul dintre artiștii plastici care au luat pulsul celor prezenți, cu altceva decât se așteptau. “Cei care simt și cei care ne cunosc se opresc și… nu doar se opresc, dar poate că nu se așteaptă să găsească și lucrări de o altă valoare decât cele ca la târg. Prețurile sunt sub 50% față de cele din alte condiții de expoziție”, a declarat pictorul Mihai Boroiu.
Și pentru că s-a amintit de târg… Ei bine, vânzătorii ambulanţi de chilipiruri, fumul grătarelor, pe care inevitabil trebuie să sfârâie micii, şi insistenţa cerşetorilor te puteau pune în dificultatea de a nu mai fi așa sigur că e vorba despre un festival.
Acordăm, totuși, o bilă albă, pentru faptul că zona nu a mai fost sufocată de tarabe și pentru că poliţişti, în uniformă sau civil, au patrulat în permanenţă pentru a restabili ordinea acolo unde s-a impus acest lucru.

Doar atât a fost în neregulă?
Aleşii urbei s-au arătat mulţumiţi de felul în care s-a desfăşurat această a V-a ediţie a festivalului, conştienţi fiind de faptul că… se poate şi mai bine. „Au fost serbări frumoase și surprinzător de multă lume… În mare a fost ceea ce s-a dorit, cu unele mici sincope, respectiv unele mici probleme cu unii comercianți care nu au înțeles că nu pot veni fără autorizație”, a declarat Florin Frăţilă, consilier local, preşedintele Comisiei de Sănătate, Cultură, Învăţământ, Tineret şi Sport.
Ce-i drept, copiii au fost de-a dreptul entuziasmaţi de nebunia de „coţomedii”, de tarabele care au abundat în jucării şi dulciuri, de claunii care au dansat, de carele alegorice şi jocurile de stradă. Și să nu uităm de cei de la „Direcţia 5”, care au făcut atmosferă cu show-ul lor, şi de Maria Buză, Vlad Miriţă ori Silviu Biriş, artişti talentanţi, care, însă, nu ”prind” foarte bine decât la o anumită categorie de public.
De pe scenă a venit sau mai bine zis a răsunat și o bilă neagră de te durea capul. Probele de sunet au durat mai bine de o oră și asta pe la 20.00, când cântarea ar fi trebuit să fie în toi: „Doi-zece, doi-zece! Probă, probă!”
Și dacă tot sună a numărătoare, ce credeți că ar mai fi trebuit să fie în program până la 2,35 de miliarde de lei vechi?

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co