Actualitate

La o sută de ani

O viaţă liniştită, o viaţă sănătoasă, muncă, dar şi un mediu propice. Cu toate acestea a ajuns Maria Gorănel la vârsta de… o sută de ani!

A trăit la Proviţa de Jos, s-a mândrit cu familia ei, a fost respectată şi apreciată de-a lungul timpului. Doamna Gorănel s-a născut pe 13 noiembrie 1911, fiind sărbătorită cu mare bucurie. Printre invitaţi s-a numărat şi primarul din Proviţa de Jos, care a ţinut să îi ureze toate cele bune! „Dânsa a dus o viaţă exemplară şi au contat foarte mult echilibrul şi armonia pe care le-a întreţinut atât în familie, cât şi în localitate. Doamna era cunoscută ca o femeie liniştită, respectuoasă, o bună gospodină, care se mândrea cu familia sa”, a povestit primarul din Proviţa de Jos, Mihai Dumitrescu.
De trei ani, doamna Gorănel locuieşte la Câmpina, la fiica ei, în vârstă de 80 de ani. Aceasta o îngrijeşte cu multă dragoste şi se bucură că mama sa a ajuns la o vârstă deosebită. Povesteşte că a muncit o viaţă – de la 14 ani a fost croitoreasă -, dar este mai sănătoasă ca multe persoane mai tinere ca ea. „Este sănătoasă. Eu iau medicamente de inimă, dar ea nu. A cultivat de toate, a muncit, a avut păsări, porc, vacă, a avut oi… Trăind la ţară, este foarte sănătoasă. Nu i-am dat niciun medicament, decât de somn”, a povestit fiica doamnei Gorănel, Floarea Gheboş.
În mijlocul familiei
Cinci generaţii s-au reunit să-i spună „La mulţi ani!” Mariei Gorănel. Nepoţii, strănepoţii şi chiar stră-strănepotul său au fost fericiţi să participe la un asemenea eveniment al familiei. Au făcut poze cu toţii… „Ne bucurăm că putem să o sărbătorim pe mamaie. Suntem toţi şi este un lucru care se întâmplă o dată în viaţă, să avem oportunitatea aceasta, şi ne dorim ca toţi membrii familiei să fie sănătoşi şi să se bucure împreună cu mamaie”, a spus Adela, strănepoata prin alianţă a doamnei Maria.
Un exemplu de viaţă, de mod de a trăi, de putere de a trece peste greutăţile pe care le-a întâmpinat de-a lungul a o sută de ani! Astfel este percepută doamna Maria Gorănel, căreia îi dorim şi noi multă sănătate! Diana ROMAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co