Turism

Jandarmii au făcut exerciţii de salvare în munţi

exercitiu-de-salvare-in-muntiTuriştii care ajung în staţiunile montane de pe Valea Prahovei sunt în siguranţă. Un dificil exerciţiu efectuat de jandarmii montani a fost realizat cu brio, dovadă că oamenii muntelui sunt bine pregătiţi să intervină în orice situaţie.

Impresionanta demonstraţie a jandarmilor montani s-a desfăşurat, săptămâna trecută, în poligonul de pregătire Sfânta Ana, pe stânci şi în locuri abrupte. La exerciţiu au asistat elevii de la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza. „Le-am arătat ce înseamnă să fii jandarm montan şi cât de frumoasă este această specialitate. Mulţi doresc să facă parte, la repartiţie, din Centrul Montan, dar valurile vieţii nu ştiu pe unde îi vor duce. Probabil, din această promoţie, cel puţin doi vor fi repartizaţi la Sinaia”, a precizat comandantul Centrului Montan, colonelul Dumitru Chiriţă. Vizibil impresionaţi, tinerii au urmărit cu mare atenţie tehnicile folosite de instructori. Ei au aflat, astfel,  mai multe lucruri practice pe care le fac jandarmii montani în misiunile de pe munte. „Îţi trebuie foarte mult curaj ca să lucrezi în acest domeniu şi profesionalism. Nu oricine poate face aceste lucruri. Trebuie să fii cu adevărat pregătit fizic şi psihic ca să te poţi urca pe un munte, să poţi merge pe o frânghie. E ceva foarte greu”, a spus sergentul major Lucia Tărianu. Jandarmii montani au realizat exerciţii cu un grad ridicat de dificultate. Au trecut peste un pod indian, s-au căţărat, au coborât în rapel, iar la final au salvat o persoană imobilizată la mare înălţime.
Ca de fiecare dată, oamenii muntelui din Sinaia au demonstrat că meseria lor nu este deloc una uşoară, însă de fiecare dată reuşesc să salveze vieţi omeneşti cu mult suflet, pasiune şi cu o bună pregătire.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co