Imobiliare Valea Prahovei
Turism

Rezervări puţine pentru Paşti

rezervari-putine-paste-2Sărbătorile Pascale bat la uşă, iar hotelierii de pe Valea Prahovei au unităţile de cazare aproape goale. S-au dus vremurile când românii alegeau să se răsfeţe de Paşte la munte, iar operatorii din turism se alegeau cu încasări frumoase.

În această perioadă, lucrurile nu stau prea bine pe Valea Prahovei în ceea ce privește locurile de cazare. Abia dacă s-au ocupat 50% din camere. Hotelierii spun că ofertele lor nu sunt scumpe, ba chiar sunt la fel ca în 2009. Faptul că Paştele catolic şi cel ortodocs pică, anul acesta, în acceaşi zi, ar fi trebuit să reprezinte un avantaj pentru unităţile de cazare. Realitatea, însă, este cu totul alta: oamenii nu-şi mai permit să petreacă două, sau trei zile în staţiuni şi au renunţat la minivacanţele de la munte. Operatorii tot mai speră la câteva rezervări în următoarele zile, însă sunt conştienţi că tot nu-şi vor ocupa camerele 100%. ”Gradul de ocupare al hotelului este de 50%. Ofertele noastre pleacă de la 270 de lei şi ajung la 360 de lei. Pachetele cuprind cazare de trei zile, sau două, cu mic dejun inclus. În noaptea de Înviere, turiştii sunt întâmpinaţi cu ouă, cozonac şi un pahar cu  vin roşu. Sper ca în următoarele zile românii să îşi facă socotelile şi să vină la munte, pentru a petrece această sărbătoare”, a precizat Mariana Ţoncu, directorul unui hotel.

Prețuri acceptabile
Pe Valea Prahovei, preţurile la cazare  pornesc de la 250 de lei şi ajung la 500 de lei la hotelurile de cinci stele. Astfel, pentru trei nopţi de cazare într-o cameră dublă, la un hotel de două stele, preţul este 210 lei. La trei stele, tariful ajunge la 370 de lei, la patru stele sejurul costă maxim 420 de lei, iar la cinci stele preţurile urcă  la 500 de lei. În aceste tarife sunt incluse masa festivă, cu un meniu tradiţional, programe artistice şi cadouri surpriză. „40% dintre locuri sunt rezervate şi sperăm să ajungem la un procent de 60%. În anii trecuţi, aveam mai multe locuri ocupate, însă acum foarte puţini oameni îşi mai permit să petreacă sărbătorile pe Valea Prahovei, din cauza crizei financiare”, a precizat Marius Seceleanu, directorul unui hotel din zonă. Chiar dacă oferta hotelierilor este bogată, puţini români se vor putea bucura de eaAdelina ANEI

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co