Actualitate

Jaf armat la bancă

Un bărbat cu o cagulă pe faţă şi înarmat cu un pistol cu gaze a jefuit, la începutul săptămânii trecute, o sucursală a unei bănci din Ploieşti situată pe Bulevardul Republicii la intersecţie cu Şoseaua Nordului.

Acţiunea nu a durat mai mult de 25 de secunde, iar individul a reuşit să ia 15.000 de lei, după care a fugit de la locul faptei, cu un taxi. A fost prins însă la scurt timp de către poliţişti.
Pe camerele de supraveghere, anchetatorii au văzut momentul în care bărbatul a intrat val vârtej în bancă, a agitat pistolul în faţa tuturor şi s-a îndreptat glonţ spre prima casă. Acolo, i-a cerut funcţionarei să-i bage într-o pungă toţi banii din sertare, după care, cu punga plină, a părăsit agenţia.

Deşi toată lumea s-ar fi aşteptat ca hoţul să fugă de la locul faptei cu ajutorul unor complici, acesta s-a îndreptat spre staţia de taxi şi s-a urcat în prima maşină disponibilă. Poliţiştii au fost anunţaţi despre acest jaf prin numărul pentru apeluri de urgenţă 112 și au demarat imediat cercetările, primele măsuri luate constând în închiderea căilor de acces în municipiu şi instituirea de filtre în aceste puncte. La nici zece minute de la primirea apelului, taxiul în care poliţiştii bănuiau că se afla autorul jafului a fost blocat în trafic. Aici l-au găsit pe hoţ, o cagulă, pistolul cu gaze despre care presupun că a fost folosit la comiterea jafului şi o sacoşă cu aproximativ 15.000 de lei, banii proveniţi din furtul de la bancă. Pus în faţa probelor, tânărul a recunoscut fapta. “M-am dus în bancă, am luat banii și am fugit. Am purtat cagulă și i-am zis să-mi dea banii”, a spus suspectul, care, totodată, le-a spus oamenilor legii că nu deține arma în mod legal.
A luat-o pe o cale greșită
Tânărul, Andrei I., este originar din Ploiești, are 22 de ani și nu are la activ alte infracţiuni. Din primele cercetări, a reieșit faptul că şoferul taxiului nu a avut legătură cu furtul şi nu ştia că bărbatul pe care-l transporta cu maşina tocmai jefuise o bancă.
Tânărul riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 20 de ani. Ulterior, acesta a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie. Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co