Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Radu Marinescu – antrenorul de aur

Radu Marinescu, fostul profesorul de educaţie fizică de la Şcoala din Nedelea, care a reuşit să dea nume sonore sportului românesc, este pe cale să obţină cel mai mare trofeu al carierei sale – o bază sportivă performantă şi multifuncţională.

Acesta este intenţia  edilului localităţii Ariceştii Rahtivani, Cristea Alexandru, drept recunoştinţă faţă de cariera fructuoasă a profesorului de sport. Radu Marinescu şi-a îndemnat elevii să facă sport de calitate deşi, niciodată nu a putut să-şi desfăşoare activitatea
într-o sală de educaţie fizică adecvată. “Nu am avut niciodată o sală de sport adevărată.
La școla din Nedelea, iarna era mereu frig şi fetelor din echipa de volei le îngheţau mâinile, nici nu puteau lovi mingea aşa cum trebuie. Dar am încercat să-mi învăț elevii să iubească sportul şi să înţeleagă cât de bine este să obţină rezultate bune. Chiar şi acum, după ce am rămas la pensie, ţin legătura cu mulţi dintre foştii mei elevi. Ne sunăm mereu”, ne-a decalarat Radu Marinescu, fostul profesor de educaţie fizică din Nedelea.

Multiple performanțe
Pasiunea pentru sport şi-a descoperit-o încă din copilărie, când mergea la meciurile de pe stadionul Petrolul. Atunci a decis că acesta va fi drumul său în viaţă.
A urmat Facultatea de Educaţie şi Sport din Bucureşti, iar în 1971 a devenit profesor la Nedelea.
După o carieră de 39 de ani desfăşurată aici, Marinescu se bucură de rezultate deosebite. La paleta jucătorilor de fotbal, care au ajuns în liga naţională, lansați de profesorul Marinescu (printre ei fraţii Rohart și Cristian Smoleanu), se adaugă de asemenea, şi performanţa obţinută de echipa de fete a şcolii, care a luat doi ani la rând, titlul de vicecampioană naţională la volei.
Mulţumită lui Radu Marinescu, localitatea va avea în curând o bază sportivă adevărată.
“Baza care va fi construită în localitatea nostră vine ca o recunoaştere a meritelor profesorului”, explică Cristea Alexandru, primarul localităţii Ariceşti Rahtivani.
Lucrările vor începe anul acesta, autorităţile locale alocând deja, de la buget, 1.800.000  de lei.  M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co