Actualitate

Gabriela Constantin – designer de bijuterii

Gabriela Constantin, o tănără profesoară din Ploieşti, îşi împarte viaţa între cele două mari iubiri ale vieţii – predarea limbii române şi bijuteriile.

Pasiunea pentru confecţionarea frumoaselor podoabe şi-a descoperit-o în urmă cu un an de zile şi de atunci zeci de modele, fiecare unic în felul său şi cu o poveste demnă de istorisirile marilor clasici, se nasc şi ajung să bucure sufletele femeilor din diferite colţuri ale ţării. Gabrielei îi place să creadă că destinul şi-a pus amprenta asupra vieții încă din copilărie. “Încă de pe la doi-trei ani eram fascinată de bijuteriile şi cutiuţele de podoabe ale mamei şi mătuşii mele. Mama ştia exact ce să facă pentru a mă linişti aşa că stăteam privind formele, culorile şi sclipirile pietrelor, iar moda anilor 70  când eram eu copil abunda de mărgele de dimensiuni mari şi chiar aveai la ce să te uiţi. Era o modă frumoasă, moda Kennedy”, spune Gabriela Constantin.

Tehnică personală
Acum, la un an distanță de la primele încercări, a reuşit să-şi facă o tehnică doar a ei, care porneşte din suflet. Orice piatră preţioasă sau semipreţioasă prinde viaţă mai întâi sub privirile Gabrielei. “Împărtăşesc ideile mele cu comunitatea hand-made cu care mă întălnesc pe site-ul de specialitate. Aici sunt şi concursuri tematice. Ultimul a fost despre bijuteriile ţariste, subiect care m-a fascinat. A urmat o lungă şi minuţioasă documentare pentru a putea crea o bijuterie de acest gen. După mai multe studii şi cercetări, am ales personajul Ecaterinei cea Mare, care a fost sursa mea de inspiraţie pentru o bijuterie deosebită, la care ţin foarte mult”, povesteşte cu drag Gabriela Constantin.
Pasiunea pentru obiectele hand-made o țin pe Gabriela în armonie cu realităţile dure ale vieţii şi cu propriile dorinţe.
Deși nu are timp, având o viață stresantă şi fiind mereu pe fugă, găseşte în această pasiune forţa necesară de a merge mai departe. Veselă, deschisă şi iubind culoarea, tânăra designer se inspiră din orice, lăsându-se în voia simţurilor, sfat pe care îl oferă de altfel, tuturor celor care vor să îşi îndulcească măcar puţin, vieţile. Mariana BADEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co