Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Ioana Maria Vlas, vrea contopirea pedepselor

VlaasŢapul ispăşitor pentru păcăleala naţională FNI, Ioana Maria Vlas, nu mai suportă detenţia și s-a adresat instanței de judecată pentru a obține o contopire a pedepselor pe care le are de executat.

Condamnată la zece ani de închisoare în dosarul FNI (Fondul Național de Investiții) şi alți opt ani în dosarul FNA (Fondul Național de Acumulare), Ioana Maria Vlas a formulat o cerere de contopire a pedepselor pentru a-şi scurta perioada de detenţie. Procesul a început, însă, cu stângul, la Tribunalul Prahova. Mai exact, cu o amânare, din cauza lipsei apărătorului desemnat din oficiu. Vlas s-a prezentat la proces încă de dimineaţă, după ce a fost adusă aici de la Penitenciarul Târgşor.
Avocatul va fi sancţionat cu amendă, la cererea completului de judecată, pentru absenţă nemotivată. De la dosar a lipsit şi o sentinţă penală pe care Tribunalul Bucureşti nu a trimis-o la timp.
Speranță de scurtare a pedepsei
În dosarul FNI, Vlas a fost condamnată definitiv de către Înalta Curte de Casaţie şi Justitie, în timp ce, la hotărârea pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti în dosarul privind Fondul Naţional de Acumulare, unde a primit opt de ani închisoare, aceasta a formulat recurs. În data de 27 ianuarie, ea a renunţat la această cale de atac, pentru a putea cere contopirea pedepselor. Dacă Tribunalul Prahova îi va îndeplini această doleanță, ea va executa pedeapsa cea mai mare, adica 10 ani, din dosarul FNI – la care se poate adauga un spor de maximum cinci ani, acesta din urmă rămânând la latitudinea judecătorilor.
În dosarul FNA, Vlas este acuzată că ar fi indus și menținut în eroare, în perioada 1 aprilie – 1 decembrie 1999, respectiv 1 martie – 20 aprilie 2000, peste 13.000 de investitori cărora le-ar fi pricinuit o pagubă de aproximativ 25 de miliarde de lei.Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co