Actualitate

Braconaj la căprioare, o speranţă la viaţă

caprioaraLipsa locurilor de muncă afectează… viețuitoarele pădurii. Mai exact căprioarele, care pică din ce în ce mai des în lațurile puse de oameni aflați într-o situație materială precară.

Un bărbat din Prahova riscă să ajungă la închisoare, după ce a braconat două căprioare, ca să aibă cu ce să-și întrețină familia. Vânătorii au găsit blana celor două animale îngropată în grajdul din curtea casei respectivei persoane. Se pare că bărbatul, în vârstă de 40 de ani, din Gornet Cricov, nu se află la prima abatere de acest gen, numai că acum infracțiunea i-a fost probată de oamenii legii, dar și de vânători, care aveau informații că omul pune lațuri în pădurile din zonă și vânează ilegal. “Din ce în ce mai multe persoane fără venituri merg în pădure și prind vânatul cu lațul. De data aceasta, în urma unei sesizări, l-am prins pe acest braconier abia după ce consumase carnea celor două căprioare care i-au căzut în laț. Acesta îngropase pieile celor două animale în grajd și la poliție a recunoscut ce a făcut”, a declarat  Laurenţiu Petre, secretar în cadrul Asociației Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv (AJVPS) Prahova.

Lipsa dovezilor a atârnat greu
Se pare ca bărbatul mai prinsese și altă dată o căprioară și un iepure, dar paznicii de vânătoare nu au putut dovedi braconajul. Individul reușea să își întrețină familia cu ce vâna în pădure. Mai rău este că acesta riscă, acum, o condamnare de până la șapte ani de închisoare și va trebui să plătească o amendă în valoare de 25.000 de lei. În plus,  AJVPS Prahova îi solicită și despăgubire pentru căprioarele vânate ilegal. Doar aceasta se ridica la 9.000 de euro. R. E. u

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co