Imobiliare Valea Prahovei
Social

Viaţă în voia sorţii

Câmpineanca Maria Magdalena Preda are 32 de ani şi şase copii, iar al şaptelea se va naşte peste o lună de zile. În momentul de faţă, la cele şapte „probleme” ale sale, se adaugă şi cea de a opta, poate cea mai gravă: lipsa unei locuinţe.

Până de curând, s-a descurcat locuind la rude, bineînţeles, cu chirie. De trei săptămâni, spaţiul în care locuieşte, dacă poate fi numit aşa, se află afară, în curtea mătuşii sale, sub o scară, unde au încăput un pat şi un aragaz.
Cinci dintre copii, sunt primiţi de mătuşă să stea la etaj, iar Maria Magdalena stă cu mezinul şi concubinul, în acest ungher de sub scară, acoperind cu o pătură, ceea ce s-ar numi locul de intrare.
„Am şapte copii, cu cel pe care îl voi naşte peste o lună. Până în urmă cu trei săptămâni am locuit în casa mătuşii mele, aici, pe strada Maramureş. Acum, pentru că rudele ei nu au mai fost de acord, mi-am încropit un adăpost în curte, unde stau cu concubinul meu, în condiţiile pe care le vedeţi.
De cinci ani de zile depun cereri la primărie, pentru a obţine o casă pentru familia mea. De fiecare dată mi se spune să aştept, pentru că nu sunt case. Ultima oară, doamna Buda, de la Spaţiul Locativ, mi-a zis că poate la jumătatea anului, să se găsească ceva. Am fost şi la domnul primar în audienţă şi tot aşa mi-a spus, să aştept pentru că sunt mai multe cazuri.
Doamna Buda mi-a zis să caut o casă părăsită, fără proprietar. Unde să găsesc aşa ceva?”, îşi spune amarul, Maria Magdalena Preda.
Veniturile femeii sunt limitate, reducându-se la alocaţia copiilor şi o pensie alimentară de 150 de lei, pe care o primeşte pentru trei copii, concepuţi cu primul soţ. Concubinul cu care îşi împarte viaţa acum nu are serviciu, găsind în mod sporadic, de lucru cu ziua.

Conform criteriilor…
De la Primăria Câmpina, la Biroul de Spaţiul Locativ, am aflat că va mai dura până se vor stabili criteriile de repartizare a locuinţelor. „În momentul când la următoarea şedinţă a Consiliului Local se vor aproba criteriile privind repartizarea locuinţelor din strada Ecaterina Teodoroiu, locuinţe pentru tineri, va fi înştiinţată ce documente trebuie să depună. În cadrul şedinţei ordinare, care a avut loc în aprilie, s-au aprobat doar propunerile de criterii pentru repartizarea de locuinţe.
Acestea au fost trimise la Ministerul Dezvoltării pentru avizare. Abia după ce vom primi avizul lor favorabil, vom face un nou proiect de hotărâre pentru stabilirea criteriilor şi a documentelor care trebuie depuse la dosar. Astfel, în urma punctajului pe care îl va obţine, va fi la o anumită poziţie pe lista de repartizare”, a făcut precizări Otilia Buda, consilier în cadrul Biroului de Spaţiu Locativ.
Maria Magdalena Preda nu are nici măcar certitudinea că va corespunde criteriilor impuse în asemenea cazuri. Ea se gândeşte acum, cu groază, că va veni momentul să nască şi că va fi nevoită să stea cu un nou-născut, sub cerul liber. Nu poate spera decât că administraţia locală câmpineană va putea găsi o soluţie, ca să-i rezolve problema. Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co