Social

Debranşare… politică?

O prahoveancă din satul Novăceşti, comuna Floreşti, susţine  că a rămas fără apă potabilă, din motive… politice.

Nuşa Popescu ne-a sesizat, săptămâna trecută, despre ceea ce i s-a întâmplat. “În ziua de 05.04.2012, în jurul orei 11.30, am observat persoane care lucrau în afara perimetrului curţii mele, la conducta de aducţiune a apei potabile. Deplasându-mă la faţa locului, am întrebat care este cauza pentru care se sapă la această conductă şi mi s-a răspuns, de către salariaţii cunoscuţi de mine din perioada când lucram la Serviciul Public de Gospodărie Locală Floreşti, că primarul a dat dispoziţie să-mi fie debranşată conducta de la reţeaua principală de alimentare cu apă potabilă. Menţionez că acest lucru a fost pus în fapt fără a mi se emite un  preaviz, o somaţie, o notificare, privind acest lucru. Am fost foarte surprinsă, pentru că eu eram cu plata facturii la zi. Odată cu înfiintarea acestei societăţi, am lucrat până la data de 13.08.2010 ca şi casier principal, când am fost disponibilizată în temeiul art.65/Codul Muncii. Prin prisma funcţiei, pe perioada contractului de muncă, mi s-a reţinut lunar o garanţie în valoare de aproximativ 3.200 RON, care nu mi-a fost restituită nici până astăzi, tot din dispoziţia domnului primar. Cu patru luni înainte de a pleca de la această firmă, au fost încheiate contracte de furnizare prestare servicii de alimentare cu apă şi canalizare, sariaţilor, fără a fi emise facturi. La această dată (05.04.2012), am încercat să merg în audienţă la domnul primar, să cer o explicaţie, pentru a afla cauza acestei debranşări, dar, cu mirare, am aflat că în locul dânsului, pentru a ţine audienţa, era aşteptată soţia sa. Pe 29.07.2010 a fost desfiinţat Seriviciul Public de Gospodărie Locală şi activităţile de prestare servicii apă şi canal au fost încredinţate către SC Concordia Uzina Electrică Floreşti SRL şi SC Flor Eco Servicii de Curăţenie SRL (aceste firme neavând autorizaţie de funcţionare şi nici licenţă, funcţionând pe o durată de un an şi trei luni). Eu nu am avut contract de furnizare a apei pe aceste două firme, în această perioadă. La nivelul comunei sunt persoane care au restanţe la apă, de mii de lei. Pe de 23.11.2011, s-a încheiat un contract, nr. 1201, între Popescu Gheorge (soţul meu) şi Serviciile Comunitare Floreştene SRL, pe care eu l-am onorat, fiind cu plata la zi. Deşi nu eram pentru prima oară implicată politic, aderând la un partid opozant celui din care domnul primar face parte, mi-am atras revolta, duşmania şi indignarea celor apropiaţi lui, care au recurs la vorbe grele şi ameninţări, că ei îndeplinesc, în fapt, toate fărădelegile primarului.
Prin legislaţie, este prevăzută o cotă de minim 50 l / persoană de apă potabilă, zilnic. Având în vedere că domnul primar a dispus întreruperea apei, aş vrea ca şi el să ajungă în condiţia mea actuală, să realizeze cum e să nu ai deloc apă pe o perioadă de aproximativ 30 de zile, mai ales în această perioadă de caldură exagerată“, a declarat Nuşa Popescu.

Reacţii
Deplasându-ne la Primăria Comunei Floreşti, pentru a purta o discuţie cu primarul Eugen David, am constatat că acesta nu este de găsit. În schimb, am dat peste viceprimarul Ciprian Cujbă, care ne-a spus că nu e problema instituţiei pe care o reprezintă, ceea ce se întâmplă cu apa familiei Popescu.
S-a dorit şi o discuţie cu responsabilii Serviciile Comunitare Floreştene, dar angajaţii acestei firme au spus că nu pot vorbi cu presa pentru că nu au voie. Nu ştim dacă problema opririi accesului la apă, pentru familia Gheorghe şi Nuşa Popescu este cauzată de coloratura sa politică sau de incompetenţă sau de amândouă. Cert este că această familie nu mai are apă în casă şi în curte de o lună şi jumătate, în condiţiile în care se află la zi cu plata facturii. Nuşa Popescu a făcut sesizări către Direcţia Sanitar-Veterinară Prahova şi către Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Prahova, urmând să primească răspunsurile cuvenite. Totodată, a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina şi a deschis şi o acţiune în instanţă, împotriva societăţii de Servicii Comunitare Floreştene. Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co