Actualitate

Ţeapă prin poştă

În cursul săptămânii trecute, poliţiştii Biroului din cadrul Centrului Universității Petrol-Gaze din Ploiești, au fost sesizaţi de către un student de cetăţenie nord–cooreană despre faptul că a comandat pe internet două laptop-uri şi alte accesorii IT, iar la primirea coletului a constatat că în interior se află ziare şi un bidon din plastic, plin cu apă. Înainte de a ridica coletul de la oficiul poştal, reclamantul a achitat, prin mandat poştal, 1.400 de lei.
Polițiștii au efectuat investigaţii și au stabilit că, la data de 1 martie, nord-coreanul a comandat obiectele respective şi a primit confirmarea că urmează să primească obiectele solicitate prin colet poştal. Pentru a-l putea prinde pe făptuitor, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Ploieşti, au mers, pe 16 martie, în oraşul Măcin, unde, cu sprijinul poliţiei locale, au reuşit să-l prindă în flagrant pe expeditor – Median S., în vârstă de 21 de ani, din localitate, venise să ridice de la oficiul poştal suma de bani trimisă de partea vătămată.
Prejudiciul a fost recuperat integral şi predat studentului, iar cercetările sunt continuate cu autorul în stare de libertate, sub aspectul săvârşiri infracţiunii de înşelăciune. A. R.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co