Actualitate

Interzis la materiale pirotehnice

Atenţie ce artificii folosiţi de sărbători, pentru a nu ajunge la închisoare.

Oamenii legii avertizează prahovenii că jocurile de artificii din categoria celor periculoase sunt strict interzise persoanelor fizice, dacă acestea nu sunt manipulat de firme autorizate.
Ploieştenii care se vor încumeta, totuşi, ca de sărbători să folosească materiale pirotehnice din categoria celor periculoase, riscă amenzi serioase şi pedepse cu închisoarea.
“Produsele din categoria I, dar şi cele din a II-a, cum ar fi pocnitorile, sunt interzise cetăţenilor. Cât despre cele din categoria a III-a şi a IV-a, acestea pot fi folosite doar cu ajutorul unor dispozitive speciale şi numai de către firme autorizate”, a declarat comisarul George Miliţoiu, din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase.

Ce avem voie…
Prahovenii vor putea folosi doar artificii din clasa I de risc. “Cetăţenii pot folosi, de sărbători, artificiile, cele de tipul zilelor onomastice, care nu prezintă risc de rănire”, a mai adăugat comisarul George Miliţoiu.
În judeţul Prahova există 34 de firme autorizate să folosească materiale pirotehnice periculoase şi încă 10, care au drept de depozitare a acestora.
Anul trecut, oamenii legii au prins aproximativ 90 de vânzători care comercializau produse pirotehnice de contrabandă şi au confiscat cinci tone de astfel de materiale. M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co