Actualitate

Captură record de materiale pirotehnice

Polițiştii din Câmpina, împreună cu cei ai Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Prahova, au depistat, la o societate comercială din localitate, aproximativ 200.000 de obiecte pirotehnice, depozitate în mai multe cutii din carton. Societatea are autorizaţie pentru deţinere, transportare, comercializare şi folosire de obiecte
pe bază de amestecuri pirotehnice din clasele I, II, II, IV, pentru focuri de artificii și comercializare numai de obiecte pirotehnice din clasa I, cu excepţia obiectelor zburătoare luminoase și a petardelor, dar din verificări a
rezultat faptul că administratorul avea depozitate materialele pirotehnice într-un spaţiu neautorizat de către ITM Prahova și IPJ Prahova, în conformitate cu prevederile legale.
Poliţiştii au ridicat marfa pentru continuarea cercetărilor  şi i-au întocmit administratorului societăţii respective dosar penal.
Totodată, oamenii legii atrag atenția că legislaţia în domeniu a fost modificată în sensul restricţionării comercializării de către persoanele fizice şi folosirii de către acestea a obiectelor pirotehnice din clasele II – IV, T.1 şi T.2, precum şi a pocnitorilor din clasa I şi a artificiilor din categoria „obiecte zburătoare luminoase”, existând pericolul încălcării acestor norme prin comercializarea către populaţie a produselor pirotehnice interzise. A. R.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co