Actualitate

Dosar cu focuri de armă

Paznicii de vânătoare din Ceptura au depistat săptămâna trecută, un bărbat suspectat că a mers la braconaj cu o armă artizanală.

Câteva focuri de armă au răsunat în noapte și paznicii de vânătoare au pornit, împreună cu polițiștii, pe urmele trăgătorilor. Nu au găsit animale împușcate și nici braconieri, așa că echipajele s-au gândit că ar fi mai bine să instituie filtre rutiere în zonă. Așa au depistat un bărbat în vârstă de 35 de ani din Gornet Cricov, care avea ascunsă sub bancheta din spate a mașinii o armă artizanală. Cum era de așteptat, omul nu a recunoscut că bracona în pădure și nici că pușca îi aparține. “N-am împușcat nimic. Unde am fost? Nu am fost, spuneți-mi unde am fost”, le-a răspuns bărbatul oamenilor legii. În torpedoul mașinii au fost descoperite și șase cartușe, dintre care unul fusese tras. Când oamenii legii au încercat să dovedească vinovăția celui prins, au fost opriți de proprietarul terenului pe care se aflau. “În momentul în care ne-am deplasat la locul unde am fi putut găsi cadavrul, accesul nostru a fost interzis de către o persoană din zonă care a pretins că locul unde puteam să mergem de obicei și era accesibil populației, era propietatea privată și nu ne-a permis accesul”, a spus directorul Asociației Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv Prahova, Valeriu Bolgiu.

Rău cu oamenii legii
“A venit, ne-am îmbrâncit, m-a rezemat de un gard, amenințându-mă cu moartea. A spus că nu avem ce căuta acolo, că îi speriem familia, copiii și nu trebuie să fim acolo”, a declarat paznicul de vânătoare Ion Rusu. “Nu
l-am mai prins, nu l-am mai văzut cu armă acolo. Oamenii spun că se mai duce la vânătoare acolo, dar cu ce armă și de unde o are nu știu”, a spus secretarul Clubului Vânătorilor din Urlați, Laurențiu Petre.
“Arma confecționată a fost confiscată. Conform polițiștilor este una foarte bine realizată. “Inclusiv țeava este făcută artizanal, mecanismul de dare a focului, patul… Este de calibrul 16 mm, după cum ne arată cartușele”, a explicat unul dintre polițiști.
Cât despre posesor, acesta s-a ales cu dosar penal și riscă până la opt ani de închisoare pentru deținere ilegală de arme și muniție. Nici agresorul paznicilor de vânătoare nu va scăpa ușor, pentru că aceștia au depus plângere împotriva sa, sub acuzația de ultraj. Raluca EPARU

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co