Turism

Industria turistica – Târg de locuri de muncă

Pentru a avea un turism de calitate este nevoie de persoane care să ofere servicii de calitate. Acest lucru a fost propus şi la Ploiești, unde a avut loc – în Foaierul  Teatrului „Toma Caragiu”-, un târg de locuri de muncă în industria turistică.

Acesta a fost organizat de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Prahova, în colaborare cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Prahova.
Evenimentul a fost posibil în urma implementării proiectului „Instrumente Strategice pentru Ocupare în Industria Turismului”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Au fost invitaţi să participe, pe de o parte, operatori din industria turistică prahoveană – agenţii de turism, hoteluri, pensiuni, restaurante etc. care să-şi creeze o bază de date cu posibili viitori angajaţi, utilă nu numai pentru perioada imediat următoare, ci şi pentru eventualitatea unor viitoare suplimentări de personal, având în vedere apropierea sezonului estival, iar pe de altă parte, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. „La acest eveniment, sunt prezenți 13 agenți economici, care oferă persoanelor interesate să-și găsească un loc de muncă în domeniul turistic 73 de locuri de muncă”, a declarat purtătorul de cuvânt al AJOFM Prahova, Cristiana Oprița.

Speranță, speranță…
„Sper să găsesc un loc de muncă. Deocamdată am depus câteva CV-uri și aștept să văd dacă sunt contactată. Accept orice, în domeniul asta”, a declarat o participantă la târg.
„Eu am și câteva cursuri de ghid turistic, dar și ca bucătar, plus că am experință pe post de manager. Omul sfințește locul, așa că primul post pe care sunt angajat îl și accept”, a declarat un alt participant. „Oferta locurilor de muncă este destul de tentantă. Sincer, când am venit, nu știam că este axat pe un anumit domeniu, dar am depus deja un CV. Cert este că nu voi accepta pe orice salariu, am studii superioare”, a declarat o participantă.
Peste 400 de prahoveni, aflați în căutarea unui loc de muncă au participat la acest târg. Mariana BADEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co