Turism

Plin de turişti la Peleş

La mijlocul săptămânii trecute, Castelul Peleş a bătut recordul în ceea ce priveşte numărul vizitatorilor dintr-o zi de aprilie.

Peste 1500 de turişti au trecut pragul celui mai cunoscut lăcaş de cultură din ţară.
Încă de la ora deschiderii, locurile de parcare au devenit insuficiente, iar curtea castelului a fost luată cu asalt de grupurile de elevi veniţi din toate colţurile ţării.
Cozi s-au format şi la intrarea în muzeu, dar se pare că totul a meritat. „Mie mi-a plăcut, sunt multe chestii interesante…”, a spus unul dintre copiii care efectuaseră un tur.
„E prima oară când văd castelul și a fost foarte tare. Sper să mai vin o dată”, a spus un altul. „Mi-a plăcut în mod deosebit, a fost foarte plăcut… Copiii s-au bucurat de tot ceea ce au vazut. Prețul a fost cam mare pentru copii, de aceea am optat pentru prima zonă de vizitare. Ne pare rău că n-am putut să vizităm mai mult”, a spus unul dintre profesorii însoțitori ai celor mici.

Posibilități de vizitare
Numărul mare de tineri veniţi să viziteze Castelul Peleş este justificat şi de tariful pe care îl plătesc aceştia. „Pe parter, turul pentru expoziţia de bază durează 45 de minute şi costă, pentru elevi, 5 lei, pentru parter şi etajul I – unde sunt dormitoarele, băile şi apartamentul rega -, costă 12,5 lei, iar vizitarea castelului integral, costă 17,5 lei.
Prețurile sunt foarte mici, considerăm noi, accesibile, tocmai în ideea de a le oferi copiilor şansa de a veni să viziteze”, a declatat şeful Secţiei Relaţii Publice a Muzeului Naţional Peleş, Daniela Voitescu
Pentru adulţi, un tur de bază al Castelului Peleş costă 20 de lei, turul parterului şi al etajului I costă 50 de lei, iar pentru vizitarea integrală a muzeului se plătesc 70 de lei. Pentru vizitarea expoziţiei de bază a Peleşului şi integral a Pelişorului, preţul unui bilet este de 30 de lei. Claudia BIRLA

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co