Actualitate

Încă o dezbatere pe tema sănătăţii

Sala Europa din Palatul Administrativ Ploieşti a găzduit, săptămâna trecută, cea de-a doua dezbatere privind întocmirea Planului Judeţean de Asistenţă Medicală pentru următorii zece ani.

În cadrul evenimentului organizat de Consiliul Judeţean Prahova, au fost luate în discuţie atât realizările de anul acesta în domeniul modernizării celor trei spitale aflate în administrare, cât şi investiţiile preconizate pentru 2011. „S-a făcut întâlnirea pentru a veni cu idei care să susţină acest sistem de sănătate ce trebuie să fie viabil în orice condiţii şi trebuie să asigure un pachet minimal de servicii pentru absolut toţi cetăţenii judeţului”, a declarat consilierul pe managementul spitalelor al preşedintelui CJ Prahova, Mirela Neagu. „Avem în vedere reabilitarea termică a clădirii de pe strada Mihai Eminescu, realizarea unei instalaţii de apă caldă şi de încălzire la centrul de sănătate mintală – clădirea auxiliară, reparaţii capitale ale sistemului de oxigen şi fluide medicale, din aceleaşi motive de asigurare a siguranţei şi calităţii actului medical, reparaţia sistemului de distribuire a agentului termic în clădirea spitalului”, a spus managerul Spitalului de Pediatrie din Ploieşti, Oresta Vasile.

Sistem învechit
Preşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Cosma, ştie că sistemul este unul adormit de ani buni, dar speră că totul va reveni în curând la normal. „Sistemul sanitar este încremenit, în ceea ce priveşte anumite dezvoltări, din anul 1990. Nu există o concepţie desfăşurată asupra actului medical, nu există o gândire asupra modului în care trebuie să arate asistenţa medicală globală şi, în acelaşi timp, nici cum trebuie să arate spitalele şi cum trebuie gestionate şi duse mai departe, nu există o finanţare coerentă din unică sursă, aşa cum este în alte ţări, în sensul că toţi banii trebuie concentraţi într-o unică sursă, sub comanda Ministerului Sănătăţii, a consiliilor judeţene, a consiliilor locale…”, a declarat preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma.
Managerii unităţilor spitaliceşti şi autorităţile locale au discutat şi cu privire la rezolvarea unor probleme din sistemul sanitar, dar şi asupra posibilităţii unor asocieri viitoare între primării pentru finanţarea spitalelor ce servesc cetăţenilor din mai multe localităţi. Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co