Actualitate

Farmacişti la Asociaţia Amus

De mai bine de zece ani, în Câmpina funcţionează o şcoală de asistenţi, „Louis Pasteur”, în cadrul Asociaţiei Amus şi de anul acesta se fac şi cursuri de farmacie.

Până anul acesta, în cadrul instituţiei respective, accentul s-a pus pe medicina generală, dar tot mai multe solicitări primite au dus la înfiinţarea secţiei de asistenţi de farmacie.
„De anul acesta, s-a autorizat un nou profil şi asta datorită solicitărilor. Participarea este destul de mare şi ca număr şi la ore; prin urmare, cred că le place”, a spus preşedintele Asociaţiei Amus, Elena Murariu.
În clasa de farmacie sunt 29 de elevi, de toate vârstele, dornici să înveţe o primă meserie sau să se reprofileze.
La această şcoală se pot înscrie persoane cu sau fără diplomă de bacalaureat.
„Mi-am dorit de mult să studiez pentru farmacie, dar nu am putut din motive personale. Acum s-a înfiinţat secţia aici şi nu necesită nici navetă. Este greu, dar sper că o să am satisfacţii mari la final”, a spus o studentă.

Oportunităţi de angajare
Pentru cei care nu agreează munca în cadrul unei unităţi spitaliceşti, această secţie este o variantă foarte bună. Încă din primul an de şcolarizare, există pentru elevi contracte de practică în farmaciile din oraş. „Profilul de asistenţi de medicină generală este deja acreditat, iar profilul de farmacie este în primul an şi este în prima fază a legii, este autorizat”, a mai spus Elena Murariu.
Perioada de studiu la Şcoala „Louis Pasteur” este de trei ani, iar taxa de şcolarizare a rămas la nivelul celei de anul trecut – aproximativ 1.700 de lei. D. R.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co