Actualitate

În lupta cu şerpii

Misteriosul caz de la Ploieşti în care o pensionară în vârstă de 70 de ani s-a trezit cu casa plină de şerpi nu s-a încheiat. La nici două săptămâni de când pompierii au scos din casă 20 de reptile, săptămâna trecută au primit o nouă solicitare.

Femeia a sunat la Dispeceratul 112 după ce a descoperit mişunând prin locuinţă alţi trei şerpi. I-a prins şi de data aceasta singură: pe două dintre reptile le-a strivit cu uşa, iar pe cel de-al treilea șarpe l-a prins în perdea, l-a băgat într-un borcan şi l-a predat pompierilor.
“Am fost solicitați să intervenim pentru ridicarea unei reptile vii, dintr-o locuință particulară din municipiul Ploiești. La această adresă am intervenit, în ultimul an, de nouă ori”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, sergent major Marina Dinu.
Polițiștii, care au demarat o anchetă, spun că acest caz este unul cu totul neobișnuit. Mai ales că nepotul pensionarei, pe care aceasta îl acuză că îi bagă șerpii în casă, ca să o determine să îi vândă partea sa din imobil, susține cu tărie că nu are nicio implicare. Bărbatul este medic veterinar.
“La primele audieri, dânsul și-a susținut, în continuare, nevinovăția. Noi continuăm verificările și la sfârșitul acestora vom face propunere procedurală în cauză”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, inspector Daniel Radu.

Reclamație cu repetiție
Anchetatorii trebuie să facă lumină în acest caz pentru că bătrâna nu și-a retras reclamația și este convinsă că toate i se trag de la nepot. La fel ca data trecută, șarpele prins astăzi a fost dus la Muzeul de Știintele Naturii din Ploiești.
În casa femeii, eu bănuiesc că au rămas, nu că au fost aduși, pentru că fiind pui s-au pitit pe undeva și atunci femeia nu i-a găsit. Acum, posibil să mai iasă câte unul. Cine știe în ce gaură, în ce dulap s-au ascuns… Acum probabil că au ieșit afară de foame, a spus directorul Muzeului de Ştiinţele Naturii Prahova, Emilia Iancu.
Chiar dacă şerpii nu sunt veninoşi, ploieşteanca s-a săturat să tot cheme pompierii să-i scoată periodic din casă târâtoarele.  Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co