Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Hoţii de lemne au făcut prăpăd la Slon şi Ceraşu

Lovitură de graţie dată mafiei pădurilor, în Prahova. Jandarmii şi poliţiştii au executat 43 de percheziţii la casele membrilor din peste 10 grupări infracţionale.

Acțiunea a fost declanșată după ce hoţii de lemne au reuşit să defrişeze aproape în totalitate pădurile particulare din zonele Slon şi Ceraşu.
Anchetatorii au luat în vizor grupările încă de la începutul anului.
Au fost ore întregi de filaj făcute de jandarmi în pădurile din zonele unde defrişările ilegale sunt la ordinea zilei. Aşa se face că sute de hectare au dispărut sub drujbele şi topoarele infractorilor care puseseră la cale o afacere înfloritoare, mână în mână cu gaterele ilegale din zonă.
Au fost vizate astfel 12 grupuri periculoase cuprinzând 49 de persoane suspecte.
Anchetatorii, însă, au început urmărirea penală pentru 85 de persoane suspectate că ar avea legătură cu jaful din păduri.

Infractori bine organizați
“Lemnul era furat din păduri particulare. Erau organizaţi pe echipe, unii se deplasau în zonă, doborau copacii, îi tăiau la dimensiuni diferite şi cu ajutorul căruţelor sau camionetelor transportau lemnul la gaterele ilegale din zonă sau direct la doritori. Cantitatea era vândută ca şi lemn de foc”, a declarat mr. Mihai Măntoiu, de la Inspectoratul Judetean de Jandarmi Prahova. În aproape cinci luni, au fost constatate peste 100 de furturi de lemne.
Materialul lemnos era valorificat ulterior, fiind vândut către persoane fizice şi societăţi comerciale din Ilfov, Ialomiţa şi alte judeţe din ţară.
La percheziţii, oamenii legii au găsit nu doar stive de lemne, ci și diverse obiecte care erau folosite la comiterea de infracțiuni şi care vor constitui probe ale acuzării: drujbe electrice, un gater mobil și chiar un pistol și o pușcă.
Defrişările repetate au pus în pericol ecosistemul din zonă, iar prejudiciul este destul de mare, aproape 4 milioane de lei.
Hoţii au fost duşi la audieri la Parchetul de pe lângă judecătoria Vălenii de Munte. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi ei riscă până la 9 ani de închisoare. R. E.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co