Editorial

În cine ne punem speranţa?

Ştiri, emisiuni, dezbateri… Multe ştiri, foarte multe emisiuni, şi mai multe dezbateri… În ziare şi la televizor, universul informaţional cotidian gravitează, de o bună bucată de vreme, în jurul unui singur subiect major: politica. Apropierea alegerilor a scos la iveală nerăbdarea candidaţilor de a intra în dialog cu cetăţenii, de a se expune şi de a expune public ideile, concepţiile, raţiunile de a fi, individuale sau de partid, ale tuturor celor care doresc ca România să aibă un viitor mai bun.
Da, despre asta este vorba, despre viitorul nostru, al tuturor românilor, viitor în clădirea căruia, de mai bine de 20 de ani, în fiecare zi, prin muncă şi, odată la patru-cinci ani, prin vot, ne implicăm mai mult sau mai puţin, mai mult sau mai puţin inspirat, mai mult sau mai puţin conştient şi deliberat.
Astăzi tot spre viitor vreau să vă îndemn să priviţi, dar nu aşa cum o facem de la o vreme, prin ochii politicienilor, ci prin ochii copiilor noştri. Măcar pentru o clipă, măcar preţ de câteva ore sau de o zi, vă rog să vă gândiţi la o altfel de campanie…, una umanitară. Conştiinţa electorală trebuie să redevină conştiinţa umană şi, cât ai zice „a dărui”, putem contribui, fiecare din noi, la succesul campaniei „1 Iunie, un curcubeu de cadouri”.
Altminteri, dacă nu ne punem speranţa în copii, vom fi nevoiţi să o punem, toată, în oamenii politici!

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co