Editorial

Ţara lui Poftă bună!

În ultimele zile, România a fost împărţită în două: o parte a celor care au stat acasă şi una a celor care au mers la muncă. Orice deosebiri de rasă, limbă, cultură, apartenenţă religioasă, stare socială… au dispărut, s-au diluat într-una singură, expresie a voioşiei neamului.
Toată lumea şi-a exprimat mulţumirea de a fi liber sau regretul de lucra, într-o ţară învăluită într-un miros şi un fum gros de grătare, care a ajuns să fie un fel de tămâie socială. El este cel care îţi aduce, măcar preţ de-o masă copioasă, liniştea, senzaţia plăcută că trăieşti bine.
Câteva zile dedicate pastramei, cefei de porc, pieptului de pui, cârnaţilor şi, bineînţeles, mititeilor, în care nici măcar legea nu a mai contat, în care totul a fost dincolo de bine şi de rău. Care lege? Cea a picnicului, tichia de mărgăritar legislativă care ar fi trebuit să interzică aprinderea focului în spaţiile neamenajate.
Ca şi cum vreunul dintre noi de asta a dat credit prin vot unor parlamentari fripturişti…
Noroc că noi, românii, avem exerciţiul derogării, încălcării, anulării, exerciţiul trecutului cu vederea. Că altfel, cum Dumnezeu să meargă şpriţul?  Adrian RADULESCU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co