Actualitate

UE doreste sa micsoreze consumul de apa imbuteliata

Parlamentarii europeni vor vota săptămâna viitoare o Directivă prin care se vor stabili reguli noi cu privire la calitatea apei de la robinet.

Apa îmbuteliată generează costuri suplimentare pentru familiile europene, dar şi cantităţi însemnate de plastic care poluează mediul. România este printre statele membre cu cel mai mic consum de apă de la robinet.

Mai exact, adoptarea noii Directive referitoare la apa potabilă va duce la o scădere a maximelor admise pentru anumiți poluanți, cum ar fi plumbul sau bacteriile dăunătoare.

Potrivit Comisiei Europene, accesul la apă de calitate superioară ar putea reduce consumul de apă îmbuteliată cu aproape 20%. Mai puțină apă îmbuteliată ar ajuta oamenii să economisească bani și, de asemenea, ar avea un impact pozitiv asupra mediului prin reducerea emisiilor de carbon și a deșeurilor de plastic.

Conform datelor Uniunii Europene, un român consumă aproape 80 de litri de apă de băut de la robinet pe zi. Acest lucru înseamnă că țara noastră se numără printre statele cu cel mai mic consum, alături de Estonia, Lituania şi Malta. La polul opus se află Italia, Bulgaria si Croaţia.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co