Actualitate

Groapa de lângă blocul meu

Nu mai este o mirare pentru nimeni în Ploieşti că, imediat cum se asfaltează o stradă, reţelarii vin să o spargă, pentru că tocmai atunci se iveşte câte o problemă urgentă.

Pe Şoseaua Vestului, reţelarii au făcut gropi din zece în zece metri. Oamenii s-au săturat de gropi căscate în asfalt, cu sau fără semnalizare şi de praful aferent acestora. „Ce să vă spun altceva, decât că stăm cu mizeria asta de o lună. Dacă ar lucra, ai zice că fac ceva, dar altfel… vin foarte rar şi atunci muncesc puţin şi pleacă”, a spus Cornelia Dima, o locatară din zonă. De la începutul anului şi până acum, consilierii din cadrul Serviciului Control Disciplină Domeniului Public şi Privat Ploieşti au aplicat 42 de sancţiuni contravenţionale reţelarilor neserioşi, totul în valoare de 63.500 de lei. Suma este mică, pentru că legile sunt blânde, motiv pentru care firmelor le este uşor să le încalce. De cele mai multe ori, sancţiunile au fost aplicate pentru nesemnalizare rutieră, pentru neevacuarea pământului excavat şi, nu în ultimul rând, pentru depăşirea termenelor de execuţie.
Şi municipalitatea este nemulţumită

Primarul spune că reţelarii sunt atenţionaţi mereu să termine la timp lucrările, dar că, de cele mai multe ori, de contracte se ocupă subantreprenori, nu întotdeauna serioşi. „Nu prea avem ce să le facem decât să-i notificăm. Pe Şoseaua Vestului, este nevoie de acele lucrări şi, de altfel, peste tot, nimeni nu contestă necesitatea lor, atât că Distrigazul lucrează cu alte firme şi nu întotdeauna acestea sunt serioase”,  a declarat primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici.
Săptămâna trecută, în urma demersului reporterilor VP-TV şi a sesizării Poliţiei Comunitare, muncitorii de pe Şoseaua Vestului, din zona Ofelia, s-au întors la lucrarea pe care se pare că o uitaseră.
Atât că nici nu s-au apucat, că i-a şi lovit oboseala, fiind surprinşi de camerele de filmat într-o pauză generală, cu berea la gură.  R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co