Sanatate

Gripă nouă fără decontare

gripaSpitalului de Boli Infecţioase din Ploieşti nu i s-au decontat nici până acum sumele aferente serviciilor medicale efectuate pentru aproximativ 170 de bolnavi cu gripa AH1N1 internaţi şi trataţi în instituție la sfârşitul anului trecut.

Suma care ar trebui să intre în contul unităţii spitaliceşti „Movila” din Ploiești, de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Prahova, se ridică la 2,5 miliarde de lei vechi. „S-au contractat 366 de pacienţi, ei fiind, ca și număr, 120 în luna octombrie, 121 de pacienți în luna noiembrie şi 147 în luna decembrie. Fiind singura unitate nominalizată şi cu linie de gardă unică pentru pacientul cu gripa AH1N1 a trebuit să acordăm asistenţă medicală acestor pacienţi, dar 168 au rămas nedecontaţi de CAS”, a declarat directorul Spitalului de Boli Infecţioase „Movila” din Ploieşti, dr. Florentin Georgescu. Demersurile făcute, atât la CAS Prahova, cât și la Casa Naţională, au rămas fără niciun răspuns până la acest moment. Nici la Ministerul Sănătăţii nu s-a găsit mai multă înţelegere.
Ironia sorții?
“Ieri am primit un răspuns ironic, că România nu s-a confruntat cu nicio situație de criză în ultimii ani, de parcă pandemia ar fi un guturai de primăvară, nu o epidemie care cuprinde inclusiv România, de parcă în luna septembrie nu s-ar fi dat în Monitorul Oficial planul de situații de criză pentru prevenirea pandemiei și România nu ar fi fost cuprinsă de așa ceva. În rest, orice comentariu este de prisos”, a declarat dr. Florentin Georgescu.
Contractul cadru cu CAS Prahova ar putea fi încheiat până la sfârşitul lunii aprilie, dar asta nu înseamnă că decontările în cazul pacienţilor cu gripă porcină trataţi la Spitalul “Movila” din Ploiești vor fi și ele efectuate. R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co