Sanatate

Medicii de familie, la control

control-dspCabinetele medicilor de familie din județ au fost luate la puricat de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova și neregulile din sistem nu au întârziat să iasă la iveală.
DSP Prahova realizează, în această perioadă, un control al cabinetelor medicilor de familie. Până la sfârșitul săptămânii trecute, au fost controlate 170 de cabinete din mediul rural și 250 de clădiri care aparţin acestor unități. Inspectorii au vrut să vadă mai ales condiţiile igienico-sanitare din cabinetele respective, dar și dacă medicii sunt prezenţi la program. Aşa cum era de aşteptat, în mai multe localităţi au fost găsite şi nereguli în sistem. „În cele mai multe dintre situaţii am găsit lucrurile în ordine, curat, medicii la program şi pacienţi mulţumiţi. Există, însă, şi cabinete care nu arată aşa de bine cum ar trebui, dar, de cele mai multe ori, pentru acest aspect vinovaţi sunt primarii care nu au investit bani în cabinetele de la sat”, a declarat directorul DSP Prahova, doctorul Cristian Vintilescu.

Sancțiuni aplicate imediat
Un medic dintre cei controlați nu a fost găsit la programul de lucru şi va fi sancţionat cu tăierea a 10% din venitul său lunar. 17 cabinete au fost găsite în neregulă, printre care cele din localităţile Adunaţi, Predeal-Sărari, Târgşorul Vechi, Băneşti, Pietroşani, Loloiasca, Plopu şi Sălciile. În aceste cazuri, au fost aplicate opt sancţiuni ce vor fi suportate de către medici şi s-au dat şi nouă termene de conformare. Controalele vor continua şi deja s-a ajuns cu această acțiune în mediul urban. În Prahova există în evidențele Direcției de Sănătate 360 de cabinete ale medicilor de familie.Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co