Actualitate

Garda Financiară a mers la Hale

Seria controalelor comisarilor Gărzii Financiare (GF) Prahova a continuat, săptămâna trecută, la Halele Centrale din Ploieşti. Aici existau suspiciuni de evaziune fiscală care s-au adeverit.

Comisarii au descoperit mari cantităţi de mărfuri alimentare fără acte de provenienţă şi de transport. S-a luat măsura indisponibilizării bunurilor neînsoţite de documente. Controlul s-a desfăşurat toată ziua şi a vizat toate firmele care îşi desfăşoară activitatea în perimetrul celebrelor hale de mărfuri alimentare din centrul municipiului Ploieşti, suspecte fiind cele care au ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne, legumelor şi fructelor. „Am găsit documente de provenienţă care nu sunt corect întocmite şi facturi prin care se pot aduce mărfuri de nenumărate ori, facturi emise în date anterioare în cazul cărora se consideră că aprovizionarea s-a făcut la altă dată…”, a declarat comisar-şef adjunct GF Prahova, Mircea Meiroşu.
„La şase agenţi economici am încheiat deja verificările şi am aplecat amenzi de 600 de milioane de lei vechi. Au fost confiscate 60 de tone de carne, 46 de tone de cartofi, aproape 1.700 de litri de ulei”, a explicat comisarul şef al GF Prahova, Marian Fătu.
Există, însă, indicii că în Halele Centrale din Ploieşti sunt şi alte nereguli financiare în evidenţa contabilă a societăţi care comercializează mărfuri alimentare. Raluca EPARU

Targul National Imobiliar
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co