Actualitate

Furt de milioane, de la amanet

Un ploieştean în vârstă de 26 ani este cercetat penal, fiind suspectat că a sustras bijuterii din aur din gestiunea societăţii comerciale la care era angajat.

Din cercetările efectuate de poliţişti, a rezultat că în perioada iunie 2011-aprilie 2012, suspectul şi-a însuşit din gestiune diferite sume de bani, iar pentru a acoperi lipsa acestora a întocmit contracte de amanet
fictive, pe numele unor persoane inexistente, depunând în seif diverse obiecte confecţionate din materiale nepreţioase.
Din gestiune lipseau mai multe plicuri conţinând bijuterii, iar în unele din plicurile rămase, bijuteriile fuseseră înlocuite cu obiecte din metal de culoare albă şi galbenă.
Pe parcursul cercetărilor, a fost constatat faptul că atât sistemul de alarmă, cât şi sistemul de monitorizare video fuseseră deconectate.
Prins la graniţă
La sfârșitul lunii aprilie, însă, administratorul  casei de amanet din Ploieşti a sesizat poliţia că gestionarul unităţii i-a prăduit societatea.
Poliţiştii au acţionat prompt şi suspectul a fost depistat la începutul săptămânii trecute la punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu.
El a fost adus la Ploieşti, pentru continuarea cercetărilor, până în prezent reuşindu-se recuperarea parţială a prejudiciului, prin recuperarea de la alte case de amanet a unei parţi din bijuteriile sustrase.
Cercetările sunt continuate de
către lucrătorii Secţiei nr. 1 Poliţie Ploieşti. Prejudiciul total reclamat este în valoare de aproximativ 86.000 de lei. M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co