Sport

Fotbal prahovean

ASTRALiga I-a, Etapa a X-a
Astra Ploieşti le-a predat o lecţie studenţilor olteni
Astra Ploieşti – Universitatea Craiova 3-1 (2-0)
Stadion: „Astra” din Ploieşti; Spectatori: peste 1200.
Au marcat: Mitchell (min.13, autogol), L. Ganea (min.23), Miranda (min.90) – pentru Astra şi Fl. Costea (min.88) – pentru Universitatea.
Au arbitrat: Alexandru Deaconu (Bucureşti) – la centru, ajutat de Adrian Didan (Bucureşti) şi Eduard Dumitrescu (Piteşti).
Observator: Sorin Satmari (Bucureşti).
Astra: Munteanu – Mihalache, Rohat, Oprsal, Crăciun, Strătilă (min.73, Sandu), Sakyuky, V. Gheorghe, Paulinho, Dokic (min.84, Hatchi), L.Ganea (min.75, Miranda).
Antrenor: Nicolo Napoli
Universitatea: S. Lung jr. – Bădoi, Barbu, Mitchell, Şoavă (min.74 Bărboianu), Wobay, Dilevsky (min.27, Rose), Trică, Prepeliţă (min.39, Badea), Fl. Costea, M. Costea
Antrenor: Eugen Neagoe.
Jucători eliminaţi: Paulinho (min.80), Trică (min.86).
În ciuda vremii ploioase, stadionul „Astra” din Ploieşti a fost, duminica trecută, gazda partidei dintre formaţia locală şi gruparea din Bănie. După două eşecuri consecutive, ploieştenii au intrat pe teren cu dorinţa aprigă de a învinge mai ales că, înaintea acestei confruntări, se aflau în zona fierbinte a clasamentului. Prima repriză a fost un adevărat recital al prahovenilor care au dominat adversarul de-o manieră categorică, soarta jocului fiind tranşată în acest mitan. Prima reuşită a venit în minutul 13, când Strătilă (un jucător într-o continuă ascensiune, provenind de la Şcoala Euro-Africa din Buşteni a prof. P. Gavrilă) a făcut o cursă pe flancul drept, iar mingea şutată de el a fost deviată, involuntar, de Mitchell în propria poartă. Jocul strălucitor al Astrei a fost materializat prin al doilea gol, marcat de L. Ganea, după o pasă ideală a lui Dokic, ocazii clare mai fiind şi în minutele 35 (L. Ganea – şut din 2 metri afară după un „un-doi” cu Strătilă) şi 43 (Mihalache – şut în bara laterală). Repriza secundă a fost mai echilibrată, jocul terminându-se cu avantajul de două goluri din prima repriză, victoria ploieştenilor fiind mai clară decât o arată scorul. Conform situaţiei din clasament, Astra Ploieşti acumulează 12 puncte şi urcă pe locul 13 al clasamentului, preşedintele Emanoil Savin fiind încântat de evoluţia echipei sale.

BREAZALiga a II-a, Seria I, Etapa a X-a
Brezenii la al cincilea eşec consecutiv
Tricolorul Breaza – Concordia Chiajna 0-2 (0-1)
Stadionul „Parc” din Breaza a găzduit disputa dintre echipa locală, Tricolorul, şi ocupanta locului trei în clasament, Concordia Chiajna, pregătită de tehnicianul Liţă Dumitru. După patru etape în care nu a acumulat nici un punct, trupa pregătită de Fl. Stăncioiu era obligată să câştige, pentru a evita „zona retrogradării”. Dar evoluţia echipei a fost sub aşteptări, suferind al doilea eşec consecutiv pe teren propriu, scorul fiind deschis de oaspeţi încă din minutul 3. Echipa brezeană putea egala în minutul 30, când Vasilescu a fost faultat în careu, dar lovitura de la „punctul cu var” a fost ratată de Vişan ca de un începător, mingea fiind expediată pe lângă poartă. Acelaşi Vişan iroseşte o altă mare ocazie de a egala în minutul 41, când, scăpat singur cu portarul advers, trage în el, iar prima repriză se termină cu un avantaj minim al oaspeţilor. După pauză, echipa din Breaza reia atacurile la poarta adversă, dar cei care înscriu sunt ilfovenii, prin Gardoş (min. 52), care reia mingea în plasă după ce portarul Sava a respins lovitura de cap a lui Neagu.
La 2-0 pentru oaspeţi, gazdele au evoluat şters şi nu au reuşit să marcheze sau să obţină măcar un punct, trupa lui Liţă Dumitru apărându-şi cu sfinţenie avantajul luat.
A fost al cincilea eşec consecutiv şi situaţia în clasament devine alarmantă, echipa din Breaza situându-se pe locul 15 cu 9 puncte.

Clasament Liga A Prahova (după 12 etape)
1.Intersport Plopeni        34 puncte
2.Avântul Măneciu        28 puncte
3.Victoria Fântânele        28 puncte
4.Petrolul II Ploieşti        22 puncte
5.Unirea Câmpina        21 puncte
6.ASO Slănic            21 puncte
7.Caraimanul E.A.Buşteni    19 puncte
8.CS Băneşti Urleta        18 puncte
9.CS Petrolul ‘95 Ploieşti    17 puncte
10.Artsani Păuleşti        15 puncte
11.CS Ceptura            14 puncte
12.Cheile Doftanei Brebu    14 puncte
13.Podgoria Vadu Săpat    14 puncte
14.CS Brazi            13 puncte
15.Voinţa Bălţeşti        11 puncte
16.Tineretul Tomşani        11 puncte
17.Unirea Urlaţi        9 puncte
18.Gloria Vâlcăneşti        3 puncte
Notă: Echipa Progresul Aluniş a fost exclusă din campionat, în locul acesteia fiind admisă formaţia Unirea Urlaţi, meciuirile acesteia din primele 6 etape omologându-se cu scorul de 3-0 în favoarea echipelor adverse.

Clasament Liga B Prahova, Seria Est
(după 10 etape)
1.Progresul Drăgăneşti            28 puncte
2.Tinereţea Izvoarele            23 puncte
3.Unirea Tricolor Lipăneşti        20 puncte
4.Progresul Bucov            19 puncte
5.Avântul Tomşani            19 puncte
6.Avântul Iordăcheanu            16 puncte
7.CS Blejoi                16 puncte
8.Voinţa Ciorani            14 puncte
9.Voinţa Măgurele            13 puncte
10.Juventus Ploieşti            13 puncte
11.Voinţa Vadu Părului            12 puncte
12.Carpaţi Mefin Sinaia        12 puncte
13.Gloria Plopu            10 puncte
14.Viticultorul Dârvari            10 puncte
15.Ştiinţa Albeşti            9 puncte
16.AS Podenii Noi            8 puncte
17.AS Vălenii de Munte            7 puncte
18.Viitorul Fulga            6 puncte
Notă: În locul echipei Unirea Urlaţi, admisă în Liga A Prahova, a fost readmisă Carpaţi Mefin Sinaia, retrasă temporar, iar meciurile din primele 6 etape au fost omologate cu scorul de 3-0 pentru adversare.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co