Invatamant

FCM Câmpina versus ASESOFT Ploieşti

asesoft-7Mult mediatizata sosire a echipei campioane de baschet, Asesoft Ploieşti la Sala de Sport a Colegiului Naţional «Nicolae Grigorescu» a avut loc şi s-a dovedit că mulţi sunt cei care iubesc acest sport. Aşa cum era programat, la orele 18.00, autocarul echipei campioane a poposit în curtea liceului şi jucătorii s-au îndreptat către vestiare. Cât timp campionii s-au echipat, au avut loc două momente: prezentarea oficială a lotului echipei de baschet a FCM Câmpina şi un meci demonstrativ, în care micuţele sportive au evoluat în faţa unui public numeros. Apoi a urmat primul, din multele momente, care a ridicat sala în picioare: apariţia majoretelor pe terenul de joc. Cu câteva minute înainte de evenimentul principal al serii, Mugurel Cristea, cel care a-a ocupat de selecţionata municipiului Câmpina, se gândea la emoţiile prin care trec elevii săi şi la faptul că acest meci va fi pentru unii dintre ei… meciul vieţii: „Cred că o să iasă o treabă frumoasă, dar, vă daţi seama ce e în sufletul acelor copii, care vor juca împotriva acestor campioni naţionali. Toată viaţa vor ţine minte că au jucat cândva un meci cu campionii naţionali, cu cei de 2 metri.” După ce a fost prezentată echipa câmpineană, a venit momentul ca şi campionii să păşească pe suprafaţa de joc. În aplauzele spectatorilor.
Ce simţeau elevii înainte de meci? „Nu am emoţii deloc, sigur o să înscriem şi noi!”… „Emoţii foarte mari, sunt foarte înalţi”… „Abia aştept să joc. O să fie o seară frumoasă, asta contează. Doar jucăm cu campioana României.” Şi a început meciul. Campionii naţionali, veniţi cu cei mai buni jucători din lot, au jucat la distracţie. De fapt, mai mult pentru distracţia elevilor câmpineni şi a publicului. Relaxarea jucătorilor echipei din Ploieşti a permis ca fazele frumoase să treacă cu repeziciune de la un coş la altul. Meciul s-a terminat în aplauzele spectatorilor, care au fost mulţumiţi de show-ul oferit de cele două echipe. Oricum, cei mai fericiţi au fost elevii care au reuşit să înscrie împotriva echipei campioane.
„Am înscris de câteva ori, a fost Dumnezeu cu mine. A fost o seară frumoasă; publicul a avut chef de joacă, noi la fel.” Virgil Guran, cel care a pus la punct detaliile întâlnirii de miercuri seară, deşi mulţumit de rezultatul final, a mai spus că este păcat că lumea cu bani nu se implică în promovarea sportului, în general: „Mă bucur că a ieşit aşa, a fost foarte frumos. Păcat că nu avem o sală adecvată, pentru că sunt convins că ar fi venit aici câteva mii de oameni. Păcat că nu reuşim să ne unim mai mulţi să facem ceva deosebit. Cred că este un început, că am convins mai multă lume că vrem să facem ceva curat şi eu sper să ne unim toţi oamenii care iubim sportul şi să realizăm un club. Aşa cum mai demult Câmpina era fanion în sportul judeţean, naţional, sper să… revenim.” Asesoft a fost la Câmpina cu un scop, un scop care a fost atins: promovarea baschetului în rândul elevilor, în rândul celor care, peste câţiva ani, ar putea fi campioni naţionali. (Relu NISTOR)

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co