Economic

Forum de afaceri româno-turc

La Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Prahova a avut loc, joia trecută, Forumul de Afaceri româno – turc organizat cu ocazia vizitei în România a unei importante delegaţii de oameni de afaceri din Turcia, condusă de CCI Manisa.

Acţiunea a fost urmarea vizitei autorităților locale prahovene la Manisa, din luna martie, cu ocazia celei de-a 470-a ediţii a Festivalului Mesir, la care au fost invitate să participe mai multe țări.
La evenimentul respectiv, la care a participat şi președintele Turciei, ES Dl. Abdullah Gul, ţara noastră a fost oaspetele principal al manifestării, iar judeţul Prahova a avut onoarea de a fi ales să reprezinte România în cadrul acestei importante acţiuni de o ţinută şi un nivel deosebite.
La întâlnirea de la Ploiești, primul care a luat cuvântul a fost președientele CCI Prahova, care a subliniat importanța relațiilor cu turcii, care au furnizat deja un model pentru dezvoltarea industrială autohtonă. . “Nu putem să uităm faptul că Turcia a constituit modelul pentru județul Prahova, pentru constituirea primului parc industrial din România. De altfel, în ceea ce privește parcurile industriale, județul Prahova deține următoarele date unice: primul parc industrial din România a fost construit la Vălenii de Munte, în județul Prahova, iar cel mai mare parc industrial din România se găsește la ora actuală tot în județul Prahova, lângă Ploiești”, a spus Aurelian Gogulescu.

La forum au fost prezente 51 de firme turceşti, oaspetii apreciind activitatea camerei de comert si industrie Prahova. “Se vede cu ochiul liber că județul Prahova, prin activitățile sale, reușește să treacă prin perioada de criză pe care o traversează România”, a declarat consilierul comercial al Ambasadei Turciei în România, Bahadlr Necat.
Având în vedere situaţia economică la nivel internaţional, se doreşte ca acest Forum de Afaceri să reprezinte o oportunitate de a stabili noi puncte de cooperare între cele două medii de afaceri.

La acţiunea au fost prezente firme din următoarele domenii: comerţ produse textile şi confecţii, producţie matriţe de poliuretan, export fructe şi legume, comerţ sticlă, producţie mobilă, bunuri de larg consum, construcţii de maşini, turnătorii, telecomunicaţii, industria alimentară, băuturi,
industria farmaceutică, producţie lactate, piscicultură, dulciuri, industria de automobile, ascensoare, bijuterii, producţie de măsline şi ulei de măsline, pesticide, arhitectură, asigurări, benzinării, agricultură, construcţii, covoare şi pături, etc.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co