Imobiliare Valea Prahovei
Turism

Turistii straini au cheltuit in primul semestru 2,8 miliarde lei in Romania, venind mai ales pentru afaceri

Turistii straini cazati in Romania in primul semestru au cheltuit in total 2,76 miliarde lei (circa 615 milioane euro), ceea ce inseamna in medie 2.527 de lei de persoana la un numar de 1,09 milioane de turisti, din care cei mai multi au venit pentru afaceri, conferinte, sau cursuri, potrivit datelor publicate joi de Institutul National de Statistica (INS).

Turistii veniti pentru afaceri sau conferinte au reprezentat 59% din total in prima jumatate a acestui an, informeaza News.ro.

turisti-straini

Calatoriile in scop particular, in care sunt incluse vacantele, sesiunile de cumparaturi, evenimente culturale si sportive, tratamente medicale, vizitarea prietenilor si rudelor sau doar tranzit, au reprezentat 41% din numarul total de turisti straini, din care vacantele au avut o pondere de 59,6%.

Jumatate dintre cheltuielile pentru afaceri (51,8%) au fost repartizate pentru cazare, 94,4% dintre turisti preferand mic dejunul inclus.

Turistii au mai lasat 16,3% din banii cheltuiti in restaurante si baruri, iar 12,6% au fost pentru cumparaturi.

Din totalul cheltuielilor pentru cumparaturi, peste o treime – 37,2% – au fost pentru alimente si bauturi, iar aproape o treime pentru cadouri si suveniruri.

Turstii straini veniti cu afaceri au dat 56,5% din banii pe transport catre inchirierea de autoturisme, iar cheltuielile pentru bilete de intrare in muzee, obiective turistice, gradini zoologice/botanice au reprezentat 22,8% din totalul cheltuielilor pentru recreere.

Peste jumatate – 52% – dintre turistii straini veniti in Romania si-au organizat sejurul prin agentii de turism, iar 29,4% pe cont propriu.

Totodata, trei sferturi dintre acestia au calatorit cu avionul, in timp ce 13,7% au venit cu autoturismele proprii, mai arata statisticile oficiale. Conform: Wall-street.ro

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co