Imobiliare Valea Prahovei
Economic

Delegaţie chineză la Ploieşti

Ploieștiul a fost vizitat, joia trecută, de o delegație chineză din Harbin, localitate înfrățită cu municipiul din anul 1995.

După ce au mers la Primăria Ploiești pentru o serie de dicuții cu oficialitățilee locale, chinezii au ajuns la mai vechii lor prieteni, reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Prahova, unde au fost primiți cu aceeași căldură pe care o cunosc de mulți ani. Asta cu atât mai mult cu cât vizitele chinezilor se concretizează mai de fiecare dată cu semnarea unor contracte avantajoase pentru ambele părți. “Anul acesta a fost semnat poate cel mai mare contract la nivelul României cu Republica Populară Chineză. Este vorba despre un contract în domeniul viticol semnat de o firmă prahoveană cu o firmă din Harbin, al cărei patron chiar face parte din această delegație”, a declarat președintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu.

Buni prieteni, buni parteneri
Chinezii știu și ei că în Prahova găsesc partereni de afaceri foarte buni și au vorbit despre asta în întâlnirea care a avut loc. “În această perioadă, mulți delegați la nivel înalt au sosit în județul dumneavoastră, au contribuit la dezvoltarea pe multiple planuri, economice, culturale, politice, a relațiilor dintre noi și dumneavoastră”, a spus viceprimarul orașului Harbin, Zhang Shaoliang.
În Prahova există 2.400 de firme cu capital străin sau mixt, dintre care 55 sunt cu capital chinez.
Cum Republica Populară Chineză este a doua putere economică din lume, se dorește ca relațiile cu această țară să fie din ce în ce mai strânse, cu atât mai mult cu cât criza nu se simte în această țară. R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co