Actualitate

Evaziune fiscală de proporţii

Un an au muncit poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Ploieşti pentru a putea reţine membrii unei grupări infractionale specilizată în evaziune fiscală cu produse petroliere.

Din cercetările efectuate pe poliţişti, sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Ploieşti, a rezultat că şeful grupării, bucuresteanul Florin Teodosiu, în vârstă de 38 de ani, avea mai mulţi subordonaţi din Câmpina. Cu ajutorul lor a înfiinţat cel puţin 20 de societăţi comerciale cu care achiziţiona subproduse petroliere. După aceea, schimba în acte caliatatea mărfii şi vindea uleiuri industriale amestecate cu solvenţi, ca şi cum ar fi fost motorină. Prejudiciul adus astfel bugetului de stat este de peste 60 de milioane de lei, deoarece în tranzacţiile lor ilegale suspecţii nu plăteau TVA, accize sau impozit pe profit. “Conducea o reţea alcătuită din membri racolaţi personal, pe numele cărora înfiinţa societăţi comerciale de tip fantomă, prin care derulau afaceri cu produse petroliere. Banii obţinuţi illicit de către membrii grupării erau «spălaţi» şi folosiţi în interes personal”, a declarat comisarul şef Emanuel Saghel, din cadrul BCCO Ploieşti.

Indicaţii din spatele gratiilor
Din spatele gratiilor, liderul grupării a încercat să-şi protejeze bunurile, însă oamenii legii au reuşit să-i dejoace planurile.
“Liderul reţelei a fost arestat preventive în urma unei acţiuni efectuate în luna noiembrie a anului trecut şi a făcut eforturi semnificative din arest pentru a-şi proteja bunurile, în sensul de a îngreuna eforturile anchetatorilor de recuperare a prejudiciului. Am reuşit să identificăm scrisori scrise de el din arest către anumite persoane de încredere prin care încerca să-şi pună la adăpost bunurile sau sumele de bani”, a explicat comisarul şef Emanuel Saghel. Liderul grupării este cercetat în mai multe dosare. Ancheta a scos la iveală faptul că în cei trei ani cât a acţionat pe întreg cuprinsul ţării a fost sprijinit de persoane influente. Mariana BADEA

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co