Invatamant

Energii regenerabile la liceu

Agenţia pentru Eficienţă Energetică şi Energii Regenerabile (AER) Ploieşti a organizat cea de-a doua sesiunea a caravanei “Energia – o nouă atitudine”, la Colegiul Tehnic “Elie Radu” din Ploieşti. Elevii din mai multe clase au prezentat proiecte  care au avut la bază idea reducerii consumului de energie, a utilizării surselor de energie, utilizării surselor de energie regenerabilă şi a metodelor de reducere a emisiilor de carbon.
“Am fost plăcut impresionaţi să constatăm că elevii au făcut nişte proiecte foarte interesante şi mai ales că au studiat despre energiile regenerabile”, a declarat directorul AER Ploiești, Bogdan Potlogia.
Unul dintre proiecte intruchipa sub forma unei machete un cartier în care energiile regerabile au fost folosite sub toate formele. Existau panouri solare, turbine eoliene, totul pentru ca energia electrică să fie economisită.
Elevii nu sunt la primul eveniment de acest gen şi au răspuns mereu cu entuziasm tuturor proiectelor extraşcolare. Cu aceasta ocazie, directorul colegiului, Ileana Vlad, a primit titlul de membru de onoare al AER. În continuare, cea de-a treia sesiune va fi organizată la Grupul Şcolar Industrial Energetic din Câmpina. R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co