Economic

Economia se redresează

Într-un climat economic nu tocmai prietenos, se întrevăd totuşi  speranţe de redresare, prin programele demarate de guvernaţi pentru tinerii întreprinzători, cât şi prin ajutoarele nerambursabile pentru demararea unei afaceri, prin intermediul Oficiului Teritorial pentru Intreprinderi Mici şi Mijlocii (OTIMM) Ploieşti. De la începutul anului au fost create aproximativ o mie de noi locuri de muncă. „La nivelul oficiului avem 500 de societăţi cu răspundere limitată debutant înființate, iar la nivelul județului Prahova avem 25 de societăţi cu răspundere limitată debutant. Este foarte important acest lucru pentru că, pe lângă finanțarea de care au parte tinerii debutanți, avem și crearea unui ambient foarte bun pentru noi locuri de muncă”, a declarat directorul OTIMMC Ploieşti, George Brezoi.

Noutăți
Luna acesta alte trei noi programe vor fi demarate, pentru susţinerea comerţului şi serviciilor cu finanţare de până la 80.000 de lei, iar pentru meşteşugari 40.000 de lei. De asemenea, vor fi alocate fonduri şi pentru înfiinţarea de noi societăţi. “E un program care a fost și anul trecut și care își începe cea de-a doua etapă, respectiv depunerea planului de afaceri, și care oferă o finanțare de 25.000 de euro, reprezentând 70% nerambursabili”, a explicat George Brezoi.
Beneficiarii vor intra în posesia fondurilor oferite prin noile programe de revigorare a economiei în maxim două luni de la data accesării. M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co