Economic

Actualitatea economică

Şeful Direcţiei de Accize şi Operaţiuni Vamale Prahova, trimis în judecată

Procurorii anticorupţie l-au trimis în judecată pe directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale Prahova, Cornel Costea, acesta fiind acuzat de luare de mită, instigare la fals intelectual, ambele în formă continuată, precum şi de conflict de interese, informează DNA. În rechizitoriul întocmit, procurorii susţin că, în perioada 2010 – ianuarie 2011, Cornel Ion Costea, în calitate de director executiv al DJAOV Prahova, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a pretins diferite sume de bani de la un denunţător, reprezentant al mai multor firme care desfăşurau activităţi de import-export din Turcia, primind de la acesta suma totală de aproximativ 40.000-50.000 de euro. Banii au fost primiţi cu titlu de mită pentru ca lucrătorii din vama Ploieşti să nu efectueze controlul fizic al mărfurilor denunţătorului şi pentru a elibera documentele vamale de import, indiferent dacă aceste documente erau sau nu corect întocmite sau dacă mărfurile corespundeau din punct de vedere calitativ şi cantitativ, spun procurorii DNA. Pe 24 februarie 2011, Cornel Costea a primit suma de 10.000 de lei, prin intermediar, de la persoana denunţătoare, fiind prins în flagrant de către procurorii anticorupţie.
Pe de altă parte, potrivit DNA, în aceeaşi perioadă, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, Costea a pretins diferite sume de bani pentru sine sau pentru alţi lucrători vamali, cu titlul de mită, de la reprezentantul unor societăţi comerciale.

Ploieştiul va fi capitala judeţului 3 din România,
după reorganizarea administrativ-teritorială

Capitalele noilor judeţe, conform proiectului de reorganizare administrativ-teritorială a României vor fi Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Craiova, Constanţa, Iaşi, Ploieşti şi Bucureşti, a declarat vineri secretarul general al PDL, deputatul Ioan Oltean. Formula pe care actualii guvernanţi o propun este trecerea de la 41 de judeţe la opt, ceea ce se înscrie în parametrii europeni şi răspunde şi cerinţelor de absorbţie a fondurilor europene într-un ritm mult mai ridicat şi o valorificare mult mai eficientă a acestora. Ioan Oltean a anunţat, vineri, că Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea pe actul normativ care vizează reorganizarea administrativ-teritorială a României în opt judeţe, precizând că se doreşte ca alegerile locale din 2012 să aibă loc în baza noii legi. “Dorinţa noastră este ca viitoarele alegeri care vor avea loc în iunie 2012 să se realizeze pe noua formulă administrativ teritorială. Când spun «noi» mă refer la PDL şi la actuala majoritate. Vom încerca să adoptăm legea prin angajarea răspunderii Guvernului pe act normativ”, a spus Oltean.

Performanţă la Floreşti: Michelin aniversează 10 ani de activitate în România

Michelin anunţă împlinirea a 10 ani de activitate continuă pe piaţa din România. Intrarea liderului mondial din segmentul anvelopelor în piaţa locală a avut loc în vara anului 2001, odată cu achiziţionarea de la Tofan Grup a uzinei Victoria Floreşti, urmată, la scurt timp, de cumpărarea uzinei Silvania de la Zalău. În prezent, Michelin operează pe piaţa din România două unităţi de producţie de anvelope la Floreşti şi Zalău, o unitate de producţie de cord metalic – construită integral (greenfield), în 2004, tot la Zalău – un atelier de reşapare, o echipă de cartografie, responsabilă cu realizarea de hărţi şi ghiduri, şi o reţea comercială naţională. Echipa Michelin numără, în prezent, aproape 3.000 de angajaţi. „Acum 10 ani, Michelin intra în România cu promisiunea de a dezvolta aici o afacere sustenabilă pe termen lung. Am făcut investiţii de peste 265 de milioane de Euro în tehnologie şi în modernizarea uzinelor, punând în acelaşi timp foarte mult accent pe formarea şi dezvoltarea echipelor. Astăzi, toate unităţile din România sunt la standardele internaţionale Michelin, iar produsele fabricate la noi susţin cu succes misiunea companiei – progresul mobilităţii bunurilor şi persoanelor”, a declarat Eric Faidy, Preşedintele Michelin România şi Balcani.

RBS a inaugurat noul sediu din Ploieşti

RBS România a inaugurat noul sediu al sucursalei din complexul Unirea (Piaţa Victoriei nr. 3, parter), Ploieşti. Noua locaţie, mai confortabilă şi mai spaţioasă decât cea anterioară, dispune de o suprafaţă de peste 300 m2. Evenimentul s-a desfăşurat în prezenta lui Aurelian Gogulescu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Judeţului Prahova, precum şi a lui Johan Gabriels, preşedintele RBS România. „Sucursala RBS România din Ploieşti oferă servicii bancare şi asistenţă financiară atât clienţilor persoane fizice, cât şi clienţilor persoane juridice. Mutarea în acest nou sediu, un spaţiu primitor, luminos şi mai uşor accesibil, reprezintă un nou beneficiu pe care îl oferim clienţilor în dorinţa de a le îmbunătăţi interacţiunea cu banca noastră”, a declarat Marijana Vasilescu, Director Comunicare şi Marketing, RBS România.

Rubrică realizată în parteneriat cu www.prahovabusiness.ro

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co