Economic

Actualitatea economică

Billa România va avea un nou director general

Reţeaua de magazine Billa România, care deţine un depozit logistic în comuna prahoveană Brazi, a anunţat luni că va avea un nou director general. Sorana Georgia va fi, de la 1 iulie, noul director general al companiei, un profesionist cu peste 14 ani de experienţă în domeniul de retail. Noul CEO se va ocupa de coordonarea tuturor operaţiunilor lanţului de magazine în România. De-a lungul carierei sale, Sorana Georgia a ocupat funcţii de conducere în cadrul mai multor companii care activează în segmentul de retail, acumulând experienţă în domenii precum coordonarea operaţiunilor, bugetare, project management, resurse umane sau marketing.
Billa este prezentă pe piaţa din România din februarie 1999, când a deschis primul supermarket din Bucureşti. În prezent, Billa operează 55 de magazine în cele mai importante oraşe din România.
Investiţie de 200 milioane dolari în Prahova?

Judeţul Prahova ar putea da din nou lovitura din punct de vedere al investiţiilor străine, o companie americană fiind interesată să investească, într-o primă fază, 200 de milioane de dolari în comuna Ciorani. “Miercuri, conducerea Ploieşti Industrial Parc a semnat un memorandum de înţelegere cu compania americană Farmers Ethanol, care deţine o serie de biorafinării în SUA, aceasta intenţionând să-şi extindă activitatea pe 400 de hectare, în comuna Ciorani, unde să construiască un complex energetic şi agricol. În primă fază, li s-a închiriat terenul pe o sumă modică pentru a-şi putea face un studiu de fezabilitate. Ei au nevoie de 400 de hectare, ori noi avem acum circa 220 de hectare, aici incluzându-le şi pe cele ale autorităţii locale. Vom căuta soluţii să rezolvăm această diferenţă”, a spus Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.
Farmers Ethanol este o companie fondată în anul 2001, în Ohio, care a dezvoltat o serie de biorafinării în Statele Unite.

Mega Image la Buşteni

Mega Image a deschis, la Buşteni, cel de-al 79-lea magazin al reţelei, continuându-şi planurile de expansiune pe piaţa românească. Pe o suprafaţă de 620 mp şi având la dispoziţie o parcare proprie,  magazinul pune la dispoziţia clienţilor o variată gamă de produse. „Este primul supermarket pe care îl dechidem în oraşul Buşteni şi suntem mândri că suntem primul lanţ de magazine care a deschis în acest oraş. Avem o sortimentaţie foarte bogată. Este un lanţ de magazine care aduce ca avantaj preţuri mici tot timpul, iar produsele noastre sunt dintre cele mai variate. Pe lângă produsele deja cunoscute pe piaţă avem şi produse de patiserie şi rotiserie, marcă proprie, pregătite în magazin”, a spus marketing managerul magazinului, Raluca Pavel.
Supermarketul creează şi 24 de noi locuri de muncă în staţiunea Buşteni. Mega Image îşi propune să ofere în fiecare zi servicii de calitate şi o bogată varietate de produse.

Şeful Coca Cola România pleacă în Japonia

Coca-Cola HBC România & Republica Moldova (care deţine cea mai modernă fabrică din România la Ploieşti) va avea un nou director general. Asta după ce Călin Drăgan va prelua din luna iulie funcţia de director de operaţiuni în cadrul sistemului Coca-Cola din Japonia. “Această mutare face parte din practicile noastre de dezvoltarea talentelor în cadrul sistemului. Până când se va stabili succesorul lui Călin Drăgan în România, Michalis Imellos va prelua interimatul pentru funcţia de director general al companiei”, au declarat reprezentanţii Coca-Cola HBC. Călin Drăgan, în vârstă de 43 de ani, conduce de peste şase ani subsidiara locală a companiei greceşti Coca-Cola Hellenic.

Rubrică realizată de www.prahovabusiness.ro

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co