Actualitatea economică

Poşta Română renunţă la 7 sucursale specializate
Compania Poşta Română va renunţa la şapte sucursale, din cele 11 sucursale specializate, cât are în prezent, în urma restructurărilor ce vor fi aplicate de companie. Astfel, sucursalele care vor rămâne sunt: Sucursala Servicii Integrate, Sucursala Servicii Financiare, Sucursala Fabrica de Timbre şi Muzeul Naţional Filatelic. Actualele Centre Regionale Reţea Poştală vor deveni Direcţii Regionale de Poştă, urmând ca la nivelul acestora să fie preluate activităţile de transport, administrare fond imobiliar, servicii de curierat rapid şi IT. Până la sfârşitul semestrului întâi al anului 2011 vor fi stabilite structurile organizatorice şi numărul de posturi din administraţia centrală şi din teritoriu. Hotărârea a fost luată în cadrul Consiliului de Administraţie şi aprobată vineri de Adunarea Generală a Acţionarilor CN Poşta Română, iar organigramele vor intra în vigoare după modificarea HG 572/2010, privind aprobarea Strategiei de Restructurare şi Modernizare a Poştei Române.
eMag va vinde cărţi online
Magazinul online eMag şi-a extins portofoliul de produse comercializate, intrând pe segmentul de carte, unde ţinteşte prima poziţie în maxim un an. „Cărţile sunt o categorie foarte interesantă în comerţul online, datorită potenţialului semnificativ de dezvoltare şi la noi. Targetul pe care ni l-am propus este să devenim cel mai mare vânzător de carte din România, în maxim un an”, a declarat, într-un comunicat, Radu Apostolescu, directorul de dezvoltare al eMag. Potrivit companiei, cărţile se numără printre primele produse comercializate pe Internet în România, dar volumul investiţiilor realizate până în prezent pe acest segment a fost limitat. Noua categorie va fi disponibilă prin platforma Marketplace, ca urmare a parteneriatului pe care retailerul online l-a semnat cu Libris, distribuitor de carte atât prin librăriile proprii, cât şi către biblioteci sau instituţii de cultură şi învăţământ.
Taxa auto se achită
şi pentru maşinile înmatriculate până
în 2007
Cei care vor cumpăra maşini înmatriculate în România până la 1 ianuarie 2007 vor plăti taxa auto, conform unei decizii luate luni de Coaliţia de la guvernare, care va fi legiferată, cel mai probabil, în şedinţa Executivului din această săptămână. Astfel, taxa se va aplica şi maşinilor care au fost înmatriculate până în 2007 şi care vor fi vândute pentru prima dată pe teritoriul României. Aceasta nu este singura modificare adusă taxei auto. Potrivit ministrului Mediului, Laszlo Borbely, valoarea taxei auto va scădea cu 20-30%, însă nu s-a stabilit până acum procentul exact. Toate modificările privind taxa ar urma să fie discutate în şedinţa de guvern de miercuri.
România, vicecampioană mondială la datoria către FMI
România are a doua cea mai mare povară financiară în faţa Fondului Monetar Internaţional: 16,7 miliarde de dolari. Potrivit The Money Channel, doar Grecia ne depăşeşte, care are 20,1 miliarde de dolari. Situaţia pare a fi ceva mai bună dacă ne uităm la nivelul datoriei pe cap de locuitor. Potrivit unei analize a Gartman, fiecare român are de plătit 778 de dolari, din acest puncte de vedere fiind pe locul 4 în lume.
Rubrică realizată de cotidianul online www.prahovabusiness.ro