Actualitate

DN 1 va fi modernizat

Cea mai importantă arteră din ţară, DN 1, va fi modernizată, iar de aceste lucrări vor beneficia
şi prahovenii.

Guvernul a aprobat un proiect de 371,4 milioane de lei pentru modernizarea acestui drum, în dorinţa de a creşte siguranţa în trafic în localităţi, dar şi în aşa-zisele puncte ale morţii. Din totalul sumei, 103,5 milioane lei reprezintă finanţare europeană, restul banilor fiind asiguraţi de la bugetul de stat. Lucrările se vor face în judeţele Ilfov, Prahova, Braşov, Sibiu, Alba, Cluj şi Bihor. Vor fi montate separatoare de sens, vor fi amenajate sensuri giratorii, întoarceri în „U”, trotuare, treceri de pietoni şi staţii de autobuz. Conducătorii auto sunt bucuroşi să audă că în sfârşit se va face ceva şi cu acest drum. „Ca să pot întoarce în zona asta pe la Bărcăneşti nu am cum, pentru că deşi nu sunt separatoare de sens nu pot încălca regulile de circulaţie pentru că e periculos. Pot să întorc tocmai la Odăile, dar la Potigrafu este chiar necesar un sens giratoriu”, spune conducătorul auto Marin Mihai.

Pietonii au părerile lor
Dacă şoferii cred că cele mai bune sunt pasarelele, pentru pietoni, cele mai bune ar fi tot trecerile de pietoni. „Ar trebui să fie mai dese trecerile. Pasarelă nu poţi să pui chiar aşa din zece în zece metri şi mai sunt oameni bătrâni care vor să se ducă la biserică, de exemplu, şi trebuie să se întoarcă mult din drum de la pasarela de aici”, a spus un bărbat din Bărcăneşti.
Indiferent cum se vor face lucrările, îmbunătăţirile vor limita şi viteza cu care se circulă pe DN1, dar şi numărul accidentelor. Doar în intervalul 2000-2004 pe DN 1 s-au înregistrat 445 de accidente, soldate cu 193 de morţi, 375 de răniţi şi importante pagube materiale. R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co