Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Slalom printre maşini lângă pasarelă

Investiţie mult dorită, dar… prea puţin folosită. Este vorba despre pasarela pentru pietoni de la intrarea în staţiunea Sinaia, din faţa fabricii Mefin, pe care pietonii mai mult o ocolesc.

Ani buni s-au plâns localnicii că viaţa le este pusă în pericol atunci când traversează pe zebră Drumul Naţional nr. 1. Mulţi chiar au făcut sesizări la primărie, revoltaţi că nu au o alternativă şi că se pot produce oricând accidente din cauza vitezei mari a autovehiculelor care circulă prin zonă. Însă, surpriză! La un an după montarea pasarelei şi desfinţarea zebrei, localnicii preferă să facă slalom printre maşini şi să treacă neregulamentar şoseaua pentru a ajunge în staţia de autobuz. „Nu îmi este frică să traversez drumul, deoarece sunt foarte atent. Din punctul meu de vedere pasarela este foarte incomodă, iar atunci când mă grăbesc, iar şoseaua este libere, prefer să nu mai pierd timp urcând treptele. Oricum, mă asigur foarte bine înainte să trec”, a povestit Marian Marinescu. Printre cei care ocolesc pasarela se numără şi multe persoane de vârsta a treia. De multe ori, au noroc cu şoferii, care sunt atenţi, îi observă la timp şi încetinesc. Ce explicaţii au pietonii care încalcă regulile cu bună ştiinţă? Ei bine, mulţi susţin că ameţesc atunci când ajung pe pasarelă, alţii spun că trebuie să urce prea multe trepte, iar exemplele pot continua.
„M-am uitat bine şi în stânga şi în dreapta, iar apoi am trecut. Nu pot să urc pe pasarelă, mă doare rău spatele şi îmi este foarte greu, mă chinui. Este adevărat că de multe ori ne riscăm viaţa. Nu e bine ce facem, dar asta este. Încercăm să fim foarte atenţi”, a spus Viorica Tudor. Zilnic, majoritatea celor care locuiesc în cartierul Izvor din Sinaia, îşi riscă viaţa în mod conştient, traversând Drumul Naţional nr. 1 prin locuri nepermise. La intrarea în staţiune, trei pasarele au fost montate în urmă cu un un: prima la Colegiul Mihail Cantacuzino, a doua în apropierea cartierului Izvor în faţa uzinei Mefin, iar ultima la halta gării. A. A.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co