Actualitate

Autostrada din grădină

Autostrada Bucureşti-Ploieşti nu va fi deschisă prea curând circulaţiei, deşi foştii miniştri ai Transporturilor au anunţat, în urmă cu patru ani, că va fi inaugurată cel târziu în anul 2009.

Lucrările la şantier s-au împotmolit din cauza lipsei fondurilor, dar şi a exproprierilor care nu au fost nici până în prezent finalizate. La ora actuală, construcţia autostrăzii se împiedică, practic, de gospodăriile a doi locuitori ai Bărcăneştiului. Aceştia au fost nemulţumiţi de banii oferiţi de Guvern pe terenurile şi casele lor, aşa că s-au adresat justiţiei pentru a face dreptate. Este şi cazul familiei Tudor care se judecă în instanţă cu autorităţile, de aproximativ patru ani. „Vreau să spun că 1,6 miliarde de lei vechi nu ne ajung pentru a ne face altă casă. Suntem nouă suflete în casa asta, iar banii oferiţi sunt o bătaie de joc”, ne-a declarat Sulfina Tudor. Oamenii nu sunt mulţumiţi nici de banii oferiţi pe grădini. Autorităţile au socotit valoarea de cumpărare a unui metru pătrat de teren la 30 de euro.
Nemulţumiţi sunt şi ceilalţi consăteni care susţin că de când au început lucrările la autostradă, casele lor au început să se deterioreze. Maşinile de mare tonaj folosite la lucrări, care trec exact prin faţa gospodăriilor, le deteriorează casele. “Sunt crăpături peste tot, dar nu se interesează nimeni de noi, iar de reparat nici nu se pune problema acum, pe vremurile astea. De abia avem bani să ne întreţinem de pe o zi pe alta, deci să băgăm bani în materiale nici nu se pune problema”, a declarat localnicul Nicolae Păun.

Speranţa autorităţilor
De cealaltă parte, edilul comunei, Gheorghe Dima, este de părere că lucrările vor continua fără mari probleme, mai ales că în Bărcăneşti doar două familii se mai judecă pentru a obţine un preţ mai mare pe terenurile şi casele lor.
Pe două porţiuni ale autostrăzii, dar aflate în capetele opuse, lucrările de construcţie sunt realizate în proporţie de 70%, rămânând de realizat doar podurile şi podeţele. Din păcate, între acestea există alte două tronsoane care au avansat mai încet. Lucrările de şantier pentru autostrada Bucureşti-Ploieşti au fost deschise în 2007, termenul iniţial de finalizare al lucrărilor fiind anul 2009. Mariana BADEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co