Imobiliare Valea Prahovei
Social

Disperarea i-a scos în stradă

protest-ploiestiPeste 1.000 de bugetari și pensionari prahoveni au cerut joia trecută, la unison, demisia Guvernului.
Oamenii sunt nemultumiți de diminuăriile salariilor și pensiilor! Ei şi-au strigat indignarea în fața
Prefecturii Prahova.

Supărați, pensionarii au fost cei mai inverșunați, traiul lor zilnic urmând să fie tot mai greu în urma măsurilor decise de guvernanți. “Nu mai putem, ne-a ajuns cuțitul la os. Nu le e frică? Au făcut genocid cu noi”, a declarat una dintre femeile aflate în piață.
Și bugetarii au ajuns la capătul răbdării. Angajați ai primăriilor din tot județul, ai Consiliului Județean Prahova, cadre medicale și profesori, angajații Penitenciarului din Ploiești, toți au ieșit în stradă.
“Nu mai putem să plătim ratele, nu mai putem să plătim băncile… Din 700 de lei ne ia 25%…, pentru ce? Și-au făcut averi de miliarde”, a spus unul dintre protestatari.

S-au săturat de vorbe
De data aceasta, oamenii adunați în piață nici nu au mai vrut să discute cu prefectul, pentru că de fiecare dată când niciodată când au făcut acest lucru, nu s-a rezolvat nimic. Ca o consecință, bugetarii sunt pregătiți să recurgă, în ultimă instanță, la greva generală. “Nu vom discuta, datorită faptului că cele cinci confederații reprezentative, văzând cum decurge dialogul cu această putere, respectiv că dialogul cu ei e pierdere de timp, nu avem ce să discutăm cu domnul prefect. Noi vrem să demonstrăm că lumea e nemulțumită și în Prahova, cum este în toată țara. Nemulțumiții din Prahova nu sunt numai cei care s-au adunat în fața Prefecturii și dacă nu se va ține cont de semnalele noastre, data viitoare vom fi mult mai mulți, data viitoare vom recurge la acțiuni și de alt gen”, a declarat președinte CNSLR Frăția Prahova, Gheorghe Neaga.
Înverșunarea oamenilor a crescut atât de mult, încât protestul s-a transformat într-o mișcare de stradă. Cei prezenți au blocat bulevardul, pentru mai bine de o jumătate de oră. Traficul a fost oprit și toată lumea a fost nevoită să aștepte. La solicitarea liderilor de sindicat, protestatarii s-au retras într-un final, în fața Prefecturii, unde au improvizat o… cutie a milei pentru Elena Udrea, ca să își poată plăti datoriile. Nu în ultimul rand, manifestanții au cerut demisia prefectului de Prahova, pe care l-au îndemnat să fie solidar cu bugetarii și pensionarii.Raluca EPARU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co