Imobiliare Valea Prahovei
Social

Profesorii sinăieni, la capătul răbdării

mitingul-disperarii-2Cadrele didactice din Sinaia se simt nedreptăţite de programul Guvernului privind reducerea cheltuielilor bugetare. Oamenii au ieşit mai multe zile în stradă, pentru a-şi striga nemulţumirile privind reducerea salariilor cu 25%.

Se citeşte dezamăgirea pe chipurile dascălilor sinăieni. Nu vor decât un salariu decent pentru munca depusă la catedră şi nu sunt de acord cu măsurile de austeritate adoptate. Timp de două zile, ei au mărşăluit de la Colegiul Cantacuzino, până în centrul staţiunii. Nu au fost singuri, pentru că li s-au alăturat pensionarii, mămicile, funcţionarii publici, liceenii, dar şi mai mulţi colegi din unităţile câmpinene. Toţi s-au oprit în faţa Primăriei, acolo unde au scandat lozinci împotriva Guvernului, şi-au spus nemulţumirile, după care şi-au dat mâna şi au format un lanţ al solidarităţii. „Acum 20 de ani eram în Bucureşti la Revoluţie, iar acum am ieşit din nou în stradă pentru că, de fapt, am constatat că nu am realizat nimic atunci. Este vorba despre viitor, despre copilul meu. Mă gândeasc, oare ce-i ofer lui de acum înainte?”, s-a întrebat profesorul sinăian, Ionela Dogaru. Cadrele didactice spun că salariile s-au diminuat, deja, cu 15%, prin tăierea anumitor sporuri. Acum, odată cu implementarea măsurilor de austeritate,  veniturile se vor reduce cu încă 25%, ceea ce însemnă, în total, o scădere de 40% a salariilor faţă de cele din decembrie, anul trecut.

Solidaritate
Nemulţumirile dascălilor sinăieni au fost ascultate de conducerea Primăriei, care consideră că existau şi soluţii mai bune, cum ar fi reducerea a 25% din întreg fondul de salarii şi nu la fiecare persoană în parte. „Susţin acest proiect şi sunt alături atât de profesori, cât şi de ceilalţi funcţionari publici din primării, poliţie, jandarmerie, de peste tot. Pentru că eu consider, şi am făcut şi propuneri, că în această perioadă de criză se puteau lua şi alte măsuri. Inclusiv această reducere de 25% se putea face din întregul fond de salarii, fără să se reducă la fiecare persoană în parte, pentru că sunt persoane care au salarii foarte mici. Avem oameni în Primărie care câştigă 600 lei pe lună şi este de neimaginat să-i poţi reduce salariul cu 25%”, a declarat primarul oraşului, Vlad Oprea. Profesorii au intrat în grevă pe termen nelimitat şi nu au de gând să renunţă prea curând la proteste.Adelina ANEI

Targul National Imobiliar
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co