Administratie

Demersuri pentru realizarea autostrăzii

autostrada1Firma care se va ocupa de lucrările de construcţie a autostrăzii Braşov–Comarnic va fi selectată în maximum şapte luni.

Oferte au depus patru firme, iar câştigătoarea va începe lucrările din toamnă.
“S-a anunţat că lucrarea va începe la 1 octombrie, propriu-zis, cu o singură condiţie: să nu se conteste prea mult cei patru înscrişi în competiţie. Sunt patru firme înscrise, s-a elaborat caietul de sarcini, ăia pregătesc ofertele, va fi licitaţia undeva la începutul lunii iunie şi după aceea vom şti unde, cum… şi încep lucrările de organizare de şantier”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma.
Pentru că auto¬strada va fi realizată în concesiune, fir¬ma care va câştiga va construi pe banii ei şi apoi, prin taxa impusă, timp de peste 20 de ani, îşi va recupera investiţia. “Urmează să fie o autostradă cu taxă. Toţi cei care vorbesc altceva, au mai fost şi ei prin Italia, Franţa, Austria şi au văzut că se plăteşte în momentul în care autostrada este realizată în parteneriat public-privat. Public este pentru că punem terenul la dispoziţie liber de sarcini, adică statul face exproprierile, iar privatul pune toţi banii ca să facă autostrada şi îi recuperează într-un interval de la 27 până la 32 de ani”, a spus Mircea Cosma.
Costul de construcţie este estimat la 1,2 miliarde de euro. Mariana BADEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co