Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Cursuri pentru şomeri la CCI Prahova

Şomerii prahoveni şi, în general, persoanele în căutarea unui loc de munca şi-au dovedit şi miercurea trecută receptivitatea faţă de idea urmării unor cursuri de formare profesională.

În ciuda vremii urâte de afară, multe persoane au mers ca să afle noutăți de la Camera de Comerț și Industrie Prahova, unde s-a desfăşurat un seminar de informare pentru cea de-a doua sesiune a proiectului “Fii activ pe piaţa muncii în turism în judeţul Prahova”. Finanţat din Fondul Social European, proiectul a demarat în august 2009 şi continuă până în iulie 2011.
Acesta constă în servicii de formare profesională pentru şomeri, persoane inactive şi persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.
“Calificăm 72 de șomeri în meseriile cofetar, bucătar și ospătar. Sunt două cursuri de bucătar, un curs de ospătar și unul de cofetar-patiser. În primul an de implementare am realizat deja trei cursuri, respectiv două de bucătar și unul de cofetar-patiser, iar acum facem acest seminar de informare spre știința tuturor celor interesați”, a declarat Dana Drojd, asistent manager în cadrul unei firme de formare profesională.
Schimb de experiență în Occident
Pentru această parte a programului sunt însă disponibile 18 locuri pentru şomeri în meseriile de ospătar, cofetar şi bucătar.
După cursurile, care vor dura şase luni, aceştia vor obţine o diplomă de studii, o bursă în valoare de 700 de lei, dar vor merge şi în Italia pentru schimb de experienţă. La seminarul de informare au venit mulţi prahoveni de toate vârstele, toţi în cautarea unui loc de muncă.
“Chiar mi-ar plăcea să servesc oamenii, să mă perfecţionez în meseria de ospătar. Nu am mai lucrat în vreun restaurant dar cred că ar fi bine”, a spus Aurel, unul dintre participanții la seminar.
De săptămâna aceasta, toţi cei care doresc să se înscrie o pot face de luni până vineri, între orele 8.00 şi 16.00 la sediul Camerei de Comerţ și Industrie Prahova din str. Cuza Vodă, nr. 8, Ploieşti, etajul 2, sala EUROPA. Cursurile care sunt gratuite, vor începe de la 1 noiembrie. 36 din totalul celor 72 de şomeri vor fi integraţi la angajatori din sectorul turistic din judeţul Prahova. Raluca EPARU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co