Actualitate

Subvenţii pentru vite

Veşti bune pentru crescătorii de bovine! Chiar dacă, până nu demult totul, era pus sub semnul întrebării, până la urmă s-au găsit bani şi pentru subvenţiile pentru creşterea vitelor din gospodărie. Până pe 30 octombrie, crescătorii de vite din Prahova pot veni la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Prahova pentru a depune cereri în acest sens. Pentru a beneficia de prima pe exploataţie pentru bovine, proprietarul de animale trebuie să îndeplinească cumulativ mai multe condiţii, în funcţie de perioada înfiinţării exploataţiei.
Anul trecut, fermierii prahoveni au primit câte 570 de lei pe cap de vită, dar chiar şi această sumă tot nu-i mulţumeşte. Ei spun că este mult mai costisitor să creşti vite.
Deocamdată, nu se ştie cuantumul de anul acesta al subvenţiei, pentru că acesta se va stabili în funcţie de numărul de cereri şi de plafonul financiar stabilit la nivel naţional pentru aceste ajutoare. Anul trecut, 1.900 de fermieri au depus cereri pentru obţinerea acestui ajutor financiar.  R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co