Actualitate

Curent electric la liber, de la stâlp

Autoritățile au sancționat mai multe familii de romi care erau legate fără aprobare la rețeaua de energie electrică.

La mijlocul săptămânii trecute, unii dintre locuitorii satului Mărgineni din comuna Filipeștii de Târg au fost luați de dimineață la puricat.
Mai multe echipe de la Electrica au mers, însoțite de jandarmi, pentru a-i debranșa pe romi de la rețeaua de joasă tensiune la care se legaseră ilegal. Cinci familii au fost găsite în această situație și nu a fost pentru prima dată când oamenii au recurs la o astfel de metodă.
“Am găsit câteva locuințe branșate ilegal, care au fost debranșate și au fost întocmite actele pentru calcularea prejudiciului”, a declarat Brăduț Oprea, reprezentantul Electrica. “Ne-au luat muncile, ne-au luat tot la amărâți, la săraci… Ne-au luat acum și asta”, a spus una dintre persoanele care se racordaseră ilegal la rețeaua electrică.

Amendă administrativă
“Două dintre aceste familii au mai fost surprinse în această postură, în luna ianuarie a anului curent. Toate persoanele prinse cu branșări ilegale au fost sancționate cu amendă administrativă în valoare de 400 de lei fiecare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova, maiorul Leonard Dragomirescu.
Hoții de curent electric s-au plâns că primăria le-a sistat ajutorul social și nu au bani nici de mâncare, cu atât mai puțin pentru utilități. Dar cum unde-i lege nu-i tocmeală, oamenilor li s-au întocmit  dosare penale pentru furt de energie electrică, urmând ca instanța de judecată să stabilească cum vor plăti pentru faptele lor.  R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co