Sport

Cupa României Timişoreana, faza judeţeană – optimi de finală

Marţea şi miercurea trecută s-au disputat jocurile contând pentru faza optimilor Cupei României Timişoreana, ediţia 2011-2012, faza judeţeană, etapă cu meciuri foarte interesante cum ar fi jocul de la Sinaia dar şi cel de pe stadionul Poiana din Câmpina care a adus, faţă în faţă, două echipe din acelaşi oraş.

Zece lovituri de pedeapsă pentru a afla învingătoarea.

CSM Câmpina – Unirea Câmpina 6-4 (1-0, 1-1, 5-3 la lovituri de departajare)
Stadion: “Poiana“ din Câmpina. Spectatori: peste 1500.  Au marcat: Budileanu (min.3-din penalty)-pentru CSM şi Basma (min.90+3-din lovitură de la 11m.)-pentru Unirea.

La loviturile de departajare, au marcat: Gânju, Budileanu, R. Stoica, Georgescu şi Burchi – pentru CSM, Basma, B.Ionică şi Dragomir – pentru Unirea. A ratat Daniel Ciubotaru.
CSM: Cosmineanu – Burchi, G. Radu, Gânju, Georgescu, Dârstaru (min.78 Tuchilă), Budileanu (cpt), Ilioiu, Necula (min.89 Grigoraş), Motoroiu, Vintilă (min.29 Hromei-min.103 R. Stoica). Antrenor: Robert Opanschi
Unirea: Ionescu – Gratie, Basma, Neagu (cpt), Coman, Ungureanu, Burlacu, Toader (min.66 Dragomir), Fl. Stoica (min.70 Jantea), Ciubotaru, Nichifor (min.46 Zbârcea -min.87 B. Ionică). Antrenori: Marius Pălănceanu şi Daniel Corcodel.
Jucători eliminaţi: Gratie (min.62)-de la Unirea.
Au arbitrat: Ionuţ Neagu (Poienarii Apostoli) – la centru, ajutat de cei doi asistenţi Valentin Dumitru (Gherghiţa) şi Louis Oprescu (Ploieşti). Observator: Mihai Ionescu (Ploieşti).

Capul de afiş al acestei etape de cupă la constituit fără îndoială jocul de pe stadionul Poiana dintre formaţiile câmpinene CSM şi Unirea. Un joc fără îndoială cu grad maxim de interes din partea înfocaţilor suporteri al celor două combatante, a publicului iubitor de fotbal, dar şi din partea oficialilor celor două echipe, atât CSM cât şi Unirea dorind să treacă mai departe dar şi să se proclame cea mai bună echipă din oraş cel puţin pentru sezonul în curs.

Două lovituri de pedeapsă în timpul regulamentar(90 plus 30 minute prelungiri) şi alte opt după, acesta a fost bilanţul pentru a desemna câştigătoarea dintre CSM si Unirea Campina, multe cartonaşe galbene şi o eliminare cam acesta ar fi “bilanţul” unui joc care a adunat în tribune cam toată “suflarea” iubitoare de fotbal al celui de-al doilea municipiu al judeţului.

Sorţii au adus, în această fază, două echipe care, mai mult ca sigur, se vor înfrunta şi în ediţia viitoare a primei scene fotbalistice judeţene, anunţându-se de pe acum, un adevarat “război”, mai ales că în joc va intra şi politicul(!!!) , anul 2012 fiind, după cum probabil ştiţi, an electoral. Nu e bine, dar aduce bani în fotbal, ceea ce la acest nivel, de amatori, chiar contează… Deocamdată, banii merg la Unirea, deşi, numele CSM(adică Clubul Sprotiv Municipal), te-ar duce cu gândul la altceva.

Derby-ul Câmpinei a fost un meci frumos. Nu a fost neapărat un spectacol, nu au fost multe ocazii la cele două porţi, dar meciul a avut tensiune, a avut nerv (uneori, şi nervi), astfel încât prima întâlnire dintre cele două grupări câmpinene, CSM şi Unirea, putem spune că a făcut o frumoasă propagandă fotbalului.

Meciul a început, practic, de la 1-0 pentru CSM, arbitrul Ionuţ Neagu dictând fără ezitare lovitură de pedeapsă la o pătrundere a lui Budileanu, care a fost împins de “căpitanul” Unirii, Neagu. Tot Budileanu a transformat şi CSM-ul conducea cu 1-0 încă din minutul 3.

Dacă prima repriză a aparţinut CSM-ului, repriza secundă a fost a Unirii care, după eliminarea lui Gratie,după un clinci cu Budileanu, elevii lui Pălănceanu au început să fie din ce în ce mai prezenţi în joc şi să se apropie tot mai periculos de poarta lui Cosmineanu.

B. Ionică şi Ungureanu irosesc două mari ocazii de a egala, chiar pe finalul celor 90 de minute, pentru ca marea lovitură să fie dată în al treilea minut de prelungiri, atunci când arbitrul Ionuţ Neagu a dictat penalti, transformat de Basma. Au urmat prelungirile iar cei ce se dovedesc a fi mai periculoşi sunt tot uniriştii, Burlacu fiind cel care a ratat cele mai clare ocazii de gol. Şi după ce a jucat, practic, o oră în inferioritate numerică, fără să se cunoască acest lucru, ba chiar dominându-şi adversarul, Unirea a pierdut la loteria penaty-urilor, decisivă fiind ratarea lui Daniel Ciobotaru. CSM Câmpina se califică pentru sferturi,nu fără emoţii, la două din lovituri mingea lovind bara, înainte de a intra în plasă, ambele echipe merită felicitate pentru spectacolul oferit pe teren. Cristian SBARNEA

 

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co